Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dmitri Medvedev si Viktor Iuscenko se vor intilni, in Ucraina, pina la sfirsitul anului

Presedintele rus si cel ucrainean urmeaza sa se intilneasca, in noiembrie sau in decembrie, in Ucraina, pentru o serie de discutii la nivel inalt, in urma unei convorbiri telefonice avute, duminica, in special, pe tema Flotei Ruse de la Marea Neagra, potrivit unor surse oficiale, relateaza AFP.
Kremlinul a anuntat intr-un comunicat de presa ca presedintele Dmitri Medvedev a evocat, in convorbirea cu omologul sau ucrainean, Viktor Iuscenko, ingrijorarile Moscovei privind "o serie de probleme din relatiile bilaterale".
Pentru rezolvarea lor, este nevoie de eforturile "meticuloase si constructive" ale expertilor rusi si ucraineni, "fara politizarea dezacordurilor existente", adauga documentul citat.
"Odata ce aceste probleme vor fi rezolvate, va putea fi discutat un calendar concret al reuniunilor la nivel inalt", informeaza comunicatul, fara a preciza care sint "problemele" despre care cei doi lideri au discutat la telefon.
Presedintia ucraineana a anuntat, la rindul sau, intr-un comunicat, ca cei doi lideri au abordat, printre altele, problema spinoasa a stationarii Flotei Ruse de la Marea Neagra in portul Sevastopol.
Comunicatul remis de Kiev precizeaza ca Iuscenko l-a invitat pe Medvedev in Ucraina pentru discutii la nivel inalt in noiembrie sau decembrie si ca invitatia "a fost acceptata de presedintele rus".
Relatiile dintre cele doua tari s-au agravat din nou, in special pe tema recentului conflict din Georgia in cursul caruia navele ruse stationate in Crimeea au blocat accesul in mai multe porturi georgiene.
Kievul a acuzat, simbata, Moscova ca "destabilizeaza" Ucraina si ca ambitia tarii de a adera la UE si NATO este "ireversibila".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii