Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

DJST a lansat numărul 9 al revistei “Sportul Brăilean”

• evenimentul a avut loc ieri, la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” •”Revista cuprinde rubrici cunoscute deja, dar are şi subiecte de unicitate” a spus cu acest prilej Mircea Cărbunaru, coordonatorul publicaţiei

 

Miercuri, la ora 14.00, în sala “Mediateca” a Bibliotecii Judeţeane “Panait Istrati”, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila a lansat numărul 9 al revistei “Sportul Brăilean”. Instituţia fost reprezentată de directorul adjunct Nicuşor Hagiu, Mircea Cărbunaru, coordonatorul publicaţiei, iar în sală s-au aflat şi personalităţi din lumea sportului brăilean, Anamaria Ioniţă, Florentina Ion, Valentin Nemţanu, Dan Niculescu.

“Această revistă a devenit deja o emblemă a noastră şi ne bucurăm că am reuşit să scoatem de la tipar numărul 9 al acestei publicaţii care cuprinde rubrici cunoscute deja dar care are şi subiecte de unicitate, toate într-o grafică ridicată”, a spus cu acest proilej  Mircea Cărbunaru, coordonatorul revistei “Sportul Brăilean”. 

Publicaţia cuprinde un “Panoramic Sportiv 2017”, în care sunt menţionate cele mai importante evenimente sportive care au avut loc în acest an. Interesant este interviul cu Ionel Constantin, campion mondial la Tampere în Finlanda în proba de kaiac 4 - 1000 m. Un sportiv brăilean care are în palmares, pe lângă alte distincţii obţinute pe plan naţional sau la Balcaniade, o medalie de argint la europenele de juniori pe care a cucerit-o în 1981, un argint la seniori la mondialele de la Montreal şi un loc patru la Jocurile Olimpice de la Los Angeles.

Din sumarul revistei mai fac parte subiecte precum Automobilismul brăilean, o istorie rescrisă continuu, Moment istoric pentru handbalul Brăilei, articol care face referire la performanţa deosebită obţinută de HC Dunărea care în sezonul trecut a fost vicecampioană a României, Baschetul feminin prinde rădăcini sau Bravo Emilia, articol în care este povestită viaţa unei fetiţe, Emilia Constantin, care, abandonată de părinţi, crescută în plasament încă de la vârsta de 5 ani, a atins cotele performanţei reuşind să cucerească medalia de bronz la tenis de masă la Jocurile Europene Paralimpice pentru tineret de anul acesta.

Tot în acest număr al revistei “Sportul Brăilean” este depănat un episod despre societăţile sportive brăilene de acum un veac dar şi alte câteva consemnări captivante şi emoţionante despre sport şi viaţă.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii