Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

DJST a demarat acţiunea de aplicare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 157/2020 a Guvernului

constă în acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă • “Noi ajutăm cluburile să beneficieze de această oportunitate, le oferim îndrumare şi consiliere” spune Mircea Cărbunaru, directorul interimar al DJST Brăila

 

Într-un comunicat de presă, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila (DJST) anunţă că a demarat acţiunea de aplicare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului Nr.157/2020, privind acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă, conform normelor reglementate de Ordinul de ministru Nr.1199/2020.

“În contextul pandemiei, a întreruperii activităţii sportive la nivelul cluburilor pe perioade lungi de timp, iniţiativa este un sprijin concret pentru a aduce din nou copii în zona de interes pentru practicarea sportului de performanţă. Ordonanţa reglementează un instrument modern de susţinere a copiilor (an de naştere 1 ianuarie 2005 - 31 decembrie 2014) care încep practicarea sportului de performanţă şi sunt pentru prima dată legitimaţi la o ramură de sport, în cadrul cluburilor sportive (cu personalitate juridică) care deţin Certificat de Identitate Sportivă emis de Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS). Fiecare copil astfel legitimat, după data de 8 septembrie 2020, poate accesa obţinerea unui voucher sportiv în valoare de 300 de lei, pentru achiziţia de echipamente sportive. La nivel naţional se vor tipări 30.000 de vouchere. Ajutorul sub formă de voucher se acordă la solicitarea părinţilor copiilor care încep să practice sport de performanţă prin intermediul cluburilor sportive brăilene. Acestea vor transmite săptămânal către DJST Brăila solicitările primite iar instituţia noastră va centraliza pentru tot judeţul şi va transmite documentele către MTS, pentru emiterea de vouchere personalizate cu numele solicitanţilor. Acordarea sprijinului sub formă de voucher, se poate face până la 30 noiembrie a.c.”, se specifică în comunicatul emis de DJST.

“Noi ajutăm cluburile să beneficieze de această oportunitate care îi vizează pe copiii care au nevoie de ajutor ca să înceapă sportul de performanţă. Scopul clubului este acela de a identifica copii care au nevoie de acest ajutor. Iar noi le oferim îndrumare şi consiliere. Suntem şi noi acum printre ţările civilizate. În Franţa, din anii '90 se acordă acest tip de ajutor pentru cei care vor să facă performanţă”, ne-a declarat în plus Mircea Cărbunaru, director interimar al DJST Brăila.

Prevederile legislative şi formularele necesare se găsesc pe website-ul DJST Brăila: https://www.dst-braila.gov.ro/
Categorie articol: 

Comentarii