Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

DJST Brăila redeschide bazinul acoperit pentru sportivii de la LPS Brăila

Ministerul a alocat 84.000 lei pentru următoarele două luni de funcţionare a bazei sportive • acum se fac lucrări de separare a consumurilor de apă, energie electrică şi gaz • “ Bazinul nu va fi deschis însă şi pentru populaţie”, a precizat Nicuşor Hagiu, directorul adjunct al DJST Brăila

 

Veste bună pentru înotătorii de la Liceul cu Program Sportiv: Ministerul Tineretului şi Sportului a alocat fondurile necesare redeschiderii bazinului acoperit, iar banii au ajuns la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila. Astfel, conducerea Direcţiei a demarat lucrările de separare a consumurilor de apă, energie electrică şi gaz pentru bazinul acoperit. Este posibil ca de săptămâna viitoare elevii care au optat pentru secţia de înot de la LPS Brăila să-şi înceapă activitatea în bazin.

Am primit banii de la MTS pentru două luni, este vorba de 84.000 lei, însă din motive obiective, independente de voinţa noastră, mai durează puţin până vom demara umplerea bazinului. Cei de la LPS au schimbat fără acordul nostru centrala veche şi au instalat una nouă la care sunt racordate bazinul, unitatea de învăţământ şi grădiniţa. Iar noi trebuie să separăm bazinul de celelalte clădiri şi trebuie să montăm acolo  subcontoare pentru apă, energie electrică şi gaze. Cu primele două s-a rezolvat. Acum aşteptăm contorul de gaze, iar dacă va fi instalat mâine (vineri, 21 octombrie – n.r.) eu stau sâmbătă şi duminică acolo pentru a încărca bazinul cu apă. Dacă nu vom reuşi să rezolvăm problema cu gazele în acest weekend, cel mai târziu la mijlocul săptămânii viitoare sportivii vor putea începe antrenamentele”, a declarat Nicuşor Hagiu, directorul adjunct al DJST Brăila.

Sursa citată a mai spus că bazinul nu va fi deschis publicului ci doar pentru sportivii de la LPS. 

În altă ordine de idei, primarul municipiului, Marian Dragomir a punctat că s-au făcut paşi importanţi şi în plan administrativ în ce priveşte bazinul acoperit de la Liceul Sportiv: “Am avut o discuţie cu doamna ministru Elisabeta Lipă şI a fost de acord să preluăm bazinul. Suntem în situaţia de pregătire a hotărârii de Consiliu Local Municipal privind preluarea. Apoi urmează ca Ministerul să susţină Hotărârea de Guvern prin care se va face trecerea către Primăria Brăila şi apoi, efectiv, predarea către administraţia locală. Vom aloca fondurile necesare”.

La rândul său, fostul primar Aurel Simionescu s-a arătat optimist că în primăvara anului viitor va fi încărcat cu apă şi bazinul olimpic care se construieşte pe amplasamentul fostului teren de rugby. Noi sperăm ca undeva în toamna asta să se pună grinzile de acoperiş la bazinul olimpic. Am discutat acum câteva zile cu constructorii, undeva în martie, ar trebui să putem să băgăm apă în bazin. Depinde cum va fi şi vremea. Dar undeva, probabil că în anul şcolar 2017 - 2018 să se poată organiza competiţii în bazinul olimpic”, a precizat Simionescu.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii