Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Divizia de asfaltări a SUPAGL a luat o pauză la lucrările de pe faleză

• după ce s-a turnat covor asfaltic pe aleea din spatele scenei de pe Esplanadă şi pe platoul ocupat până în urmă cu vreo doi ani de fosta terasă Matteo, muncitorii au luat o parte din utilaje şi s-au mutat pe trotuarul din dreptul cimitirului de pe Şos. Buzăului • trotuarul respectiv trebuie reabilitat în cadrul unei acţiuni de îmbunătăţire a imaginii acestei porţi de intrare în municipiu, acţiune ce presupune şi postarea pe gardul cimitirului a unor imagini cu clădiri de referinţă din Brăila • după ce vor termina pe Şos. Buzăului, muncitorii vor reveni pe faleză, pentru a asfalta platoul-parcare de la Moara Violatos

 

Divizia de Asfaltări din cadrul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) a încetat temporar lucrările pe faleza Dunării, pentru a se concentra asupra trotuarului din dreptul cimitirului de pe Şos. Buzăului. Reamintim că, săptămâna trecută, primarul Marian Dragomir a declarat că pe gardul respectivului cimitir urmează să fie afişate imagini de mari dimenesiuni, alb-negru, care vor reprezenta diverse clădiri de patrimoniu din Brăila. Măsura are drept scop îmbunătăţirea aspectului uneia dintre intrările în municipiu. Postere de mari dimensiuni vor fi lipite şi pe gardul cimitirului “Sf. Constantin”, de această dată cu imagini de arhivă cu soldaţi brăileni care au luptat în timpul celor două războaie mondiale ale secolului trecut.

Revenind la trotuarul de pe Şos. Buzăului, acesta ar urma să fie finalizat în două-trei zile, conform directorului SUPAGL, Dumitru Munteanu. Ulterior, echipa Diviziei de Asfaltări va reveni pe faleza Dunării, pentru a aborda platoul din dreptul Morii Violatos, ce urmează să fie acoperit cu covor asfaltic. După cum v-am mai informat, în urmă cu circa două săptămâni a fost asfaltată aleea din spatele scenei de pe Esplanadă, apoi muncitorii s-au mutat cu utilajele pe platoul care, până în urmă cu circa doi ani, a fost ocupat de fosta terasă Matteo, demolată la ordinul Primăriei. În urma respectivei terase a rămas o porţiune de alee destul de degradată, care acum a fost reparată de muncitorii SUPAGL.

Peste câteva zile, echipa va reveni pe faleză, pentru a se va ocupa de platoul-parcare din dreptul Morii Violatos, unde se va turna covor asfaltic nou, pe întreaga suprafaţă de circa 3200 metri pătraţi. Pe marginea platoului respectiv ar trebui refăcută şi balustrada metalică de protecţie pentru pietoni, însă conducerea SUPAGL ne-a declarat că acest aspect nu este prins deocamdată în proiect.

După ce va fi gata parcarea din zona fostei mori, echipa SUPAGL va avea o ultimă misiune în zona falezei brăilene. Mai exact, îşi va muta utilajele la scena de pe Esplanadă, pentru a reabilita şi porţiunile din stânga şi dreapta platoului de la capătul scărilor, care în prezent sunt acoperite cu dale de beton degradate. Se va turna, de asemenea, un strat nou de asfalt. Suprafaţa reabilitată în zona scenei însumează 800 mp.  
Categorie articol: 

Comentarii