Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Distrigaz da asigurari ca nu sint probleme cu furnizarea gazului

La Braila nu sint probleme cu presiunea gazului metan. Furnizorul local de gaze naturale "Distrigaz Sud" a explicat ca, desi la nivel international exista un conflict intre compania ucraineana "Naftogaz" si "Moldovagaz", clientii sai nu vor avea de suferit, fiind asigurat stocul de combustibil care acopera necesarul de consum in perioada de iarna. Conducerea companiei a explicat ca furnizarea gazului se asigura la parametri normali, singurele probleme fiind generate doar de temperaturile scazute inregistrate in unele dintre judetele unde "Distrigaz Sud" este furnizor, in Braila nefiind consemnate astfel de cazuri.
La rindul sau, operatorul local de termoficare SC "CET", care produce energie termica prin arderea gazului metan, a precizat ca nu are probleme cu asigurarea combustibilului pentru producerea agentului termic.
Reamintim ca "Naftogaz", compania ucraineana de stat, a acuzat "Moldovagaz", distribuitorul de gaze naturale din Republica Moldova detinut de "Gazprom", ca a furat o parte din gazul natural destinat statelor din regiunea Balcanilor. "De la 1 ianuarie, consumatorii din Moldova au inceput sa foloseasca gazul dintr-o conducta de tranzit care traverseaza teritoriul moldovean", au precizat reprezentantii "Naftogaz", iar asta ar fi condus la destabilizarea furnizarii de gaze naturale catre Balcani. Actiunile "Moldovagaz" au rezultat in reducerea livrarilor catre Europa cu 10 milioane de metri cubi pe zi, a adaugat partea ucraineana.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii