Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Disperat de viata la 17 ani

Cunoscut consumator de droguri si alcool, un tinar de 17 ani si-a pus capat zilelor in chioscul din Gradina Mare, in noaptea de luni spre marti. Cristian Florentin Chiosea s-a spinzurat imediat dupa miezul noptii, folosindu-se de cureaua de la pantaloni. Ieri dimineata, adolescentul a fost gasit fara suflare de catre un locuitor din zona, care iesise sa isi plimbe ciinele. Acesta a anuntat imediat Politia, care s-a deplasat la fata locului pentru a efectua cercetari si, la scurt timp, in jurul chioscului s-au strins mai multe persoane, unele dintre acestea cunoscindu-l chiar pe sinucigas. "Paznicul a auzit pe la ora unu noaptea galagie in zona chioscului, latrau ciinii si se agitau, dar pentru ca este intuneric, omul nu s-a deplasat sa vada despre ce este vorba. L-au gasit abia dimineata, atirnat de bara metalica a chioscului, cu pantalonii in vine", au spus martorii de la fata locului. Dupa spusele acestora, tinarul nu a lasat nici o scrisoare pentru a-si justifica gestul; asupra lui s-a gasit doar un pachet de tigari. De altfel, Cristian Chiosea era, la numai 17 ani, un fumator impatimit si pentru a intra in starea de euforie dorita, consuma alcool in diverse combinatii. "Tinarul fuma tigari din cinepa sabatica, in care introducea aspirina si facea amestecuri de bauturi tari si medicamente, astfel incit ajungea in spital in stare de coma", sustin surse demne de incredere. Mai mult, in urma cu exact un an de zile, baiatul a ajuns la sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta, cu tulburari de comportament. Dupa numai citeva zile de la externare, a revenit in spital aproape in coma, in urma unei insolatii. Acum doua nopti insa, tinarul nu a mai putut fi salvat; trupul sau a fost transportat la morga Serviciului de Medicina Legala, unde i s-a facut necropsia si s-au recoltat probe biologice pentru a se stabili cu exactitate daca in momentul sinuciderii acesta se afla sau nu sub efectul drogurilor.

Anturajul l-a transformat intr-un consumator de droguri inrait

Tinarul de 17 ani locuia impreuna cu mama lui, recasatorita de 13 ani si cu cei doi frati mai mici. In urma cu ceva timp, Cristian s-a imprietenit cu o gasca de tineri rau famati, iar de atunci familia nu s-a mai putut intelege cu el. Mama baiatului a spus ca inainte de a intra in acest anturaj, el era cuminte si avea un comportament normal, dar intre timp e devenit de nestapinit, consuma droguri si bauturi alcoolice. Femeia a precizat ca a incercat sa il aduca pe calea cea buna pe fiul ei, l-a dus chiar la psiholog, insa fara nici un rezultat pozitiv. Ea s-a plins ca avea mari probleme cu Cristian si deseori se certau. Acum citeva luni tinarul a decis sa plece de acasa si sa locuiasca pe strazi si pe la prieteni, asta probabil pentru ca nu mai suporta sa fie mustruluit de cea care i-a dat viata si l-a crescut. Pentru a face rost de bani, tinarul lucra cu ziua pe unde apuca, de multe ori fiind vazut prin piata ajutindu-i pe comercianti sa isi care marfa la taraba. Banii pe care ii primea ii folosea pe droguri si bautura, iar timpul liber si-l petrecea in mijlocul aceluiasi anturaj. Mama sinucigasului a mai spus ca in urma cu luna si-a sunat fiul pentru a-i ura "la multi ani", deoarece implinise 17 ani si si-a serbat ziua, insa nu a discutat prea mult cu el. Se pare ca tinarul vorbea mai mult cu fratii lui mai mici, unul dintre ei avind probleme psihice si chiar tentative de suicid. Potrivit politistilor, Cristian Chiosea era cercetat in mai multe dosare penale pentru furt din locuinte, acest lucru fiind confirmat si de mama lui. Femeia a povestit ca baiatul a furat chiar si dintr-o locuinta a familiei, pe care ea o primise mostenire.
La rindul sau, mama unui prieten al victimei a povestit ca il vazuse pe Cristian in urma cu o zi ajutind un vecin la batut covoare, dar nu i s-a parut ca ar avea ceva probleme, ca ar fi trist si ca ar avea de gind sa isi puna capat zilelor. In noaptea de luni spre marti insa, baiatul si-a pus streangul de git, la o virsta la care avea toata viata inainte.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii