Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Disparut fara urma, dupa ce-a furat o carte de identitate din Sectia 1 Politie Galati

Autorul unei escrocherii petrecute anul trecut, in plin centrul Brailei - individ care nu a mai putut fi contactat intre timp de politie -, a fost deferit instantei de judecata, el urmind a fi judecat in lipsa, pentru comiterea infractiunilor de furt si inselaciune. Constanteanul Nuredin Boras, 52 de ani, a reusit sa inchirieze o camera la Hotelul Traian, folosind o carte de identitate sustrasa din sediul Politiei din Galati. In momentul in care a fost dibuit de personalul hotelului, inculpatul s-a inchis in camera, fiind necesara atit interventia politiei, cit si a unei echipe de la Ambulanta, pentru ca suspectul isi pierduse cunostinta.
In ziua de 25 aprilie 2005, precizeaza surse din cadrul Parchetului de pe linga Judecatoria Braila, A. C., receptionera la Hotelul Traian, a sesizat politia, reclamind faptul ca un "client" s-a prezentat sub o identitate falsa, reusind sa inchirieze o camera pe numele "Milea Jean", 26 de ani, din Galati. Suspectul a intrat in conflict cu personalul hotelului in momentul in care a mers la restaurant si a comandat doua cafele, solicitind "sa fie trecute in nota de plata de la receptie". Pretextind ca merge sa aduca banii din camera, respectivul s-a dus si s-a baricadat in interior. In aceste imprejurari, administratorul hotelului a fortat usa de acces si a patruns in camera in care era Nuredin Boras. Nu mica le-a fost mirarea celor de la "Traian", cind l-au gasit pe suspect in stare de inconstienta, intins pe pat. Imediat, a fost solicitata o ambulanta, inculpatului acordindu-i-se primul ajutor. Tot atunci, constanteanul a fost nevoit sa-si decline identitatea.
Intrebat de unde are cartea de identitate emisa pe numele "Milea Jean", Boras a declarat ca a primit-o de la titular, "ca sa-i faciliteze plecarea in strainatate". Audiat la rindu-i, Milea a declarat ca nu-l cunoaste pe constantean. El a mai spus ca, in ziua de 22 aprilie 2005, se aflase in sediul Sectiei 1 Politie Galati, audiat in legatura cu furtul unui telefon mobil. Cu acest prilej, ii lasase cartea de identitate unui agent care se ocupa de caz. Intimplarea a facut ca, peste citeva zile, cind a revenit la politie, agentul sa-i spuna ca "nu mai gaseste documentul". Anchetatorii au gasit si explicatia: in ziua in care fusese invitat Milea la politie, Boras se afla si el acolo, ca sa plateasca o amenda contraventionala, in baza Legii 61/91. Cum-necum, constanteanul a reusit sa-i fure galateanului cartea de identitate, pe care a folosit-o ulterior la Hotelul Traian.
Dupa ce a fost audiat la Politia Braila, Nuredin Boras "s-a dat la fund", oamenii legii incercind in zadar sa mai dea de urmele lui.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii