Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Discoteci functionind in ilegalitate

Nopti albe, in week-end, pentru politistii braileni. Vineri si simbata noapte, acestia au organizat razii prin discotecile din municipiu si judet, pentru a preveni eventuale incaierari si a descuraja "elementele turbulente", pe de o parte, dar si a verifica respectarea legii drepturilor de autor si corectitudinea actelor de comert.
Raziile au fost facute si simbata, si duminica, impreuna cu un echipaj de la DPIR. Marea majoritate a discotecilor "calcate" de oamenii legii in cele doua zile au avut probleme, la capitolul respectarii Legii 8/1996, a dreptului de autor, motiv pentru care au fost confiscate zeci de CD-uri si au fost aplicate amenzi de milioane de lei. Politistii s-au ingrozit cind au vazut in ce conditii mizere sint organizate discotecile din mediul rural, in spatii neaeristite, pline de cutii de bere si sticle de suc aruncate pe jos, intr-un praf greu de suportat.
Daca vineri noapte, au fost vizate discotecile din municipiu, simbata, tinta au constituit-o discotecile din judet. Cea de a doua actiune a fost condusa de comisarul Marian Gheorghe, seful serviciului Investigarea Fraudelor, iar prima oprire a fost la discoteca din Bertesti, unde se aflau doar citiva pustani, care au disparut ca potirnichile, cind au aparut mascatii. Patronul a dat din colt in colt cind a fost intrebat de avizele legale, pentru muzica difuzata, dar si de actele vizind strict actele de comert. Acesta s-a plins de numarul mare de controale, a explicat lipsa oricaror inregistrari pe linie de comert prin faptul ca a fost plecat citeva saptamini la mare si abia s-a intors, si a pozat in victima organelor de control, din cauza carora nu poate si bietul om muncitor sa scoata un profit. Un control de rutina facut in masina unor tineri dintr-o localitate vecina, care venisera la discoteca, a dus la confiscarea unui cutit, care, chipurile, fusese folosit pentru taiatul pepenilor si fusese uitat in autoturism.

Discoteci in spatii insalubre

Urmatorul popas s-a facut la discoteca din Mihai Bravu, unde se aflau peste 100 de tineri. Mascatii au perchezitionat baietii, iar politistii de la investigarea fraudelor s-au ocupat de "partea muzicala", care, evident, nu era deloc in ordine. Noi confiscari de CD-uri, o noua invitatie la sediul IJP Braila, pentru astazi. La Viziru, unde existau informatii ca au aparut citiva tineri din Slobozia, cu saminta de scandal, oamenii legii au inceput prin a-i verifica pe "intrusi" si masinile lor. Ei au gasit intr-una din masini o bita din lemn, iar soferul nu a putut sa explice existenta acesteia, pe motiv ca nu este proprietarul masinii si nu a cautat sa vada ce este inauntru. In plus, soferul nici macar nu avea permisul la el. In discoteca, oamenii legii au gasit circa 100 de persoane si au procedat, din nou, la verificarea tinerilor. Spatiul in care se desfasura discoteca era, de departe, cel mai mizer dintre cele vizitate duminica noapte, caldura inabusitoare, mirosul greu de transpiratie, praful ce se ridicase pina in tavan, zecile de doze de bere, PET-urile goale de suc si pungile aruncate pe jos facind greu de suportat stationarea in zona. Si aici, politistii au gasit nereguli si i-au lasat patronului o invitatie pentru luni, la sediul IJP. Informatii despre un scandal declansat intr-o discoteca din Insuratei au facut ca oamenii legii sa se indrepte intr-acolo, unde mascatii i-au saltat rapid pe turbulenti si i-au dus la sediul Politiei locale. Potrivit declaratiilor insp. princ. Stefan Ghelase, de la Politia Insuratei, este vorba despre o persoana cunoscuta drept recalcitranta, care provoaca saptaminal scandal in discoteca, si citiva dintre "tovarasii" acesteia.
Politistii vor continua asemenea razii, prin municipiu si prin judet, pentru a preveni eventuale acte antisociale, precum si incalcarea reglementarilor legale pe linie de comert.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii