Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Directorul FMI, criticat dur

Aliaţii Partidului Socialist Francez au lansat o serie de critici la adresa directorului general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, pentru afirmaţiile făcute la emisiunea de săptămâna trecută la postul de televiziune France 2, când a spus că "pensionarea la vârsta de 60 de ani nu reprezintă o dogmă".
Cotidianul comunist L' Humanité a fost primul care a trecut la ofensivă. Ziarul a publicat pe două pagini un articol cu titlul "FMI: adevăratul bilanţ al lui DSK", în care critică activitatea instituţiei internaţionale, afirmând că aceasta "nu a ajutat niciodată cetăţenii" şi "loveşte cu duritate în cei săraci".
În plus, Strauss-Kahn este acuzat că susţine poziţia lui Nicolas Sarkozy, în special prin declaraţia că "dacă trăim 100 de ani, nu vom continua să avem vârsta de pensionare la 60 de ani". Anterior, Pierre Laurent, numărul doi în Partidul Comunist, a denunţat într-un comunicat ceea ce a numit "deriva" lui DSK. "Cu astfel de declaraţii, Strauss-Kahn merge pe urmele liberalilor", a afirmat el.
La rândul său, Jean-Luc Mélenchon, fost socialist, în prezent lider al Partidului de stânga, l-a criticat pe Strauss-Kahn şi Fondul Monetar Internaţional, acuzat că "înfometează" poporul grec. Eurodeputatul francez a adăugat, de asemenea, că o eventuală candidatură a lui Dominique Strauss-Kahn la alegerile prezidenţiale din Franţa "ar complica serios capacităţile de susţinere şi dinamică a stângii".
Categorie articol: 

Comentarii