Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Directorul Draghici sustine mutarea sediului Bibliotecii

Mutarea sediului Bibliotecii Judetene intr-o fosta cantina de internat, in marginea orasului, este un lucru bun. Este declaratia-surpriza, facuta miercuri, la festivitatile dedicate implinirii a 125 de ani de la infiintarea Bibliotecii Judetene "Panait Istrati", de insusi directorul acestei institutii, Rodica Draghici. Dupa ce, saptamini de-a rindul, intelectuali locali, profesori, scriitori, ONG-uri, oameni politici si presa au criticat proiectul presedintelui Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, de a muta sediul Bibliotecii Judetene intr-o margine de oras, mai nou, Rodica Draghici ridica vocea sa sustina aceasta idee, si chiar cu un asemenea prilej festiv.
Totul a pornit de la declaratiile presedintelui Stancu, in cadrul manifestarilor amintite, oficialul amintind si de viitoarea mutare a bibilotecii intr-un spatiu nou, ce va fi amenajat corespunzator cerintelor unei asemenea institutii de cultura. Cuvintele sefului CJ au stirnit murmure in sala, ceea ce a determinat-o pe Draghici sa ia cuvintul, pentru a le solicita celor prezenti, dar si presei locale, "sa renunte la vociferari", pe aceasta tema. Directorul Bibliotecii a facut un apel de genul: "Daca aveti incredere in mine, ca om, in profesionalismul meu, credeti-ma ca va fi mult mai bine in noul sediu. Va fi o mutare temporara, aveti incredere in ceea ce va spun. Nu va uitati la holul acesta monumental, unde ne aflam. In acest sediu, spatiile sint improprii desfasurarii activitatilor de acest gen. La etaj, sint circa 60 de grade Celsius, iar oamenii mei abia pot respira acolo, daramite sa-si mai si desfasoare activitatea. La parter, din nou, avem mari probleme. Noul spatiu va fi mult mai bine amenajat, si acolo vom avea cu totul alte conditii".

Avantajul de la periferie

Rodica Draghici a incercat sa-i convinga pe cei prezenti ca si faptul ca noul sediu va fi undeva, spre marginea orasului, reprezinta un avantaj, dat fiind ca o parte de oras va putea merge la filiala bibliotecii din Piata Poligon, iar cealalta jumatate se va putea orienta catre viitorul sediu, de la fosta cantina a Liceului de Chimie.
Declaratiile Rodicai Draghici nu i-au convins nici pe departe pe cei prezenti in sala, comentariile acestora, desi soptite, fiind de-a dreptul acide, in ceea ce priveste modul in care directorul bibliotecii a putut fi convins de seful CJ sa sustina public acest proiect.
In plus, momentul ales de Draghici a fost cu atit mai prost ales, cu cit, in discursul sau, la jubileul Bibliotecii, Stancu a spus, in mare, ca activitatea acestei institutii a fost nici prea-prea, nici foarte-foarte - cu alte cuvinte, pe linia de plutire -, angajatii bibliotecii simtindu-se de-a dreptul jigniti de asemenea aprecieri, cind macar din politete, remarcile trebuie sa fie laudative.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii