Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Director trimis in judecata pentru ucidere din culpa

Ancheta in cazul dramei petrecute in iulie anul trecut, intre Valea Cinepii si Albina, cind un baietel a decedat intr-un grav accident rutier provocat chiar de tatal sau, a fost definitivata, zilele acestea, de Parchetul de pe linga Tribunalul Braila. Astfel, din dispozitia procurorului Doina Stoian, de la Sectia Urmarire Penala, Silviu Daniel L., 43 de ani, directorul tehnic al SC "Swedish House" SRL Pitesti, a fost trimis in judecata pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa. Oamenii legii l-au gasit pe acesta unic raspunzator de producerea accidentului. Pitesteanul a declarat ca "nu a realizat daca autotractorul pe care l-a observat de la distanta este stationat sau nu din cauza soarelui care-i batea in ochi si care l-a facut sa nu aiba vizibilitate buna", intrind in coliziune cu el.
In dimineata zilei de 4 iulie 2006, precizeaza anchetatorii, Silviu Daniel L. a plecat din Pitesti, conducind autoutilitara "Peugeot" cu numarul de inmatriculare AG-08-SWH, avindu-l in dreapta pe fiul sau minor, Madalin Ionut. Invinuitul se indrepta catre Braila. In acest timp, pe DE 577, la km. 12 ^ 580 m - intre Valea Cinepii si Albina, judetul Braila -, se afla stationat autotractorul (TIR) marca MAN, cu numarul de inmatriculare OT 800, care tracta remorca OT 801. Conducatorul auto, Vasile Anton T., sesizase o defectiune la sistemul de racire al motorului si oprise pentru a rezolva problema. El pusese in functiune luminile de avarie, conform regulamentului, si se deplasase in partea din fata a autovehiculului. In jurul orei 7.20, pitesteanul rula pe DE 577 cu o viteza de 90 km/h, apropiindu-se de locul in care se afla stationat autotractorul. Potrivit propriilor declaratii, acesta a observat TIR-ul, dar nu si-a dat seama daca circula sau stationeaza si nici nu a vazut luminile de avarie, din pricina soarelui care lumina chiar din fata. Cind s-a apropiat de autotractor, Silviu L. a incercat sa-l depaseasca, dar din sens opus venea o masina, motiv pentru care a frinat, ca sa evite impactul. Cind si-a dat seama ca TIR-ul era oprit, era prea tirziu, astfel ca autoutilitara a tamponat vehiculul, din spate, cu 75 km/h. In urma impactului deosebit de violent, fiul inculpatului a decedat pe loc, iar masina a fost distrusa.
Expertiza tehnica efectuata pe timpul cercetarilor a concluzionat ca "singura cauza a producerii accidentului a fost neadaptarea vitezei de deplasare a autoutilitarei AG-08-SWH, condusa de invinuit, la conditiile de drum". Concluzia a fost adoptata si de reprezentantii acuzarii, cazul urmind a fi dezbatut in instanta, in urmatoarele zile.
Categorie articol: 

Comentarii