Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Directiile judetene se pregatesc pentru un nou asalt al gripei aviare

Directii judetene sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor au realizat exercitii de simulare a aparitiei unor focare de gripa aviara in noua judete si pregatesc pentru perioada imediat urmatoare teste similare, pentru a putea face fata unei eventuale reaparitii a virusului.
In judetele Ialomita, Ilfov, Tulcea, Arad, Bacau, Braila, Bihor, Salaj si Vaslui au fost realizate exercitii de simulare a aparitiei unui focar de gripa aviara, pentru a testa pregatirea medicilor veterinari si pentru a verifica indeplinirea atributiilor Comandamentelor Antiepizootice judetene sau locale, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).
Directiile judetene au continuat, de asemenea, supravegherea starii de sanatate a pasarilor salbatice si domestice, prin examene clinice si de laborator, asfel ca in ultima luna au fost recoltate si examinate circa 24.000 de probe, in cadrul laboratoarelor teritoriale.
Fiecare directie judeteana raporteaza saptaminal numarul probelor prelevate si examinate pentru depistarea virusului gripei aviare, precum si examinarile clinice.
Comandamentele Antiepizootice locale mentin reglementarile referitoare la circulatia pasarilor si a pastrarii lor in spatii inchise pentru a evita contactul cu pasarile salbatice.
In Romania au fost inregistrate, in perioada octombrie 2005 - aprilie 2006, un numar de 53 de focare de gripa aviara. Ulterior, incepind cu luna mai, au mai fost depistate alte 127 de focare de gripa aviara.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii