Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Directia pentru Sport a obtinut de la ANS 5 miliarde pentru o piscina si un teren sintetic

O cocheta baza sportiva s-ar fi putut realiza la Braila daca autoritatile locale ar fi percutat la propunerea directoarei DSJ, Elisabeta Aron.
Sursa citata a obtinut in aceasta vara acordul ANS-ului pentru o piscina de 20 m lungime pe 12,5 m latime si un teren sintetic de minifotbal cu dimensiunile 40 pe 20 metri. Numai ca nu Braila va beneficia de aceasta oportunitate. Motivul, la Braila factorii de decizie au tergiversat lucrurile, pe cind conducerea din Ianca a percutat rapid, a alocat terenul si a facut toate preparativele legale pentru demararea lucrarilor.
"In urma demersurilor mele, Braila a fost singurul oras din tara care a primit suma de 5 miliarde pentru realizarea acestui proiect. Noi insa nu aveam terenul pentru a-l pune in aplicare si atunci am apelat la Primarie si la Consiliul Judetean insa lucrurile au tergiversat si nu s-a stabilit nimic concret. Ca sa nu pierdem banii, pentru ca aceasta suma trebuie cheltuita in 2007, am apelat la primariile din Chiscani, Cazasu, dar si la cea din Ianca. La aceasta din urma am gasit intelegerea necesara si acolo se va construi piscina si terenul sintetic", a declarat Elisabeta Aron.
Directoarea DSJ-ului considera ca prin aceasta initiativa, pe linga faptul ca se creeaza o baza moderna de agrement, va creste si aria de selectie la inot.
"Ce puteam face, decit sa pierd banii asteptind la nesfirsit un semnal pozitiv pe plan local, am preferat aceasta solutie. Copii sint si la Ianca, iar eu sint convinsa ca pina la urma aceasta a fost solutia cea mai buna. In felul acesta vom mari aria de selectie la inot, dar totodata vrem sa avem un popor sanatos", a mai adaugat Elisabeta Aron.

"A iesit Certificatul de urbanism, acum DSJ poate incepe lucrarile"
sustine George Stefan Chirita

Iinitiativa aceasta a fost preluata imediat de Primaria din Ianca si un prim pas s-a facut, ieri, cind a iesit Certificatul de urbanism.
Piscina si terenul sintetic se vor construi in incinta stadionului Stefan Vrabioru, pe locul in care se afla pista de dirt-track.
"Este ceva extraordinar pentru Ianca, de aceea am facut toate eforturile care depind de noi ca sa inceapa lucrarile la cele doua locatii, piscina si terenul sintetic. Noi ne-am facut temele, totul depinde acum numai de Directia pentru Sport. Am ales fosta pista de dirt-track pentru ca acolo exista paza si nu vom avea surprize neplacute. Vom incerca sa gasim un antrenor sau un instructor pentru ca materia prima, copiii care doresc sa invete tainele acestui sport, este asigurata. In curind vor fi gata si cele doua sali de sport si atunci gama sporturilor se va diversifica si la noi" a declarat George Stefan Chirita, primarul orasului Ianca.
Categorie articol: 

Comentarii