Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Directia Judeteana pentru Tineret a derulat 20 de proiecte pentru tineri

In acest an, Directia Judeteana pentru Tineret (DJT) Braila a derulat 20 de proiecte proprii, printre care se numara si doua concursuri locale, pentru acestea fiind alocat un buget de peste 100 de milioane lei vechi. Proiectele s-au adresat tinerilor braileni, atit celor aflati in libertate, cit si celor privati de libertate. Astfel, in perioada februarie - martie, la Penitenciarul pentru Minori si Tineri Tichilesti s-a desfasurat programul intitulat "Fair - Play", in cadrul caruia detinutii au fost informati cu privire la drepturile si obligatiile cetateanului, au invatat tainele unei meserii si au participat la diverse expozitii si concursuri. De asemenea, DJT in colaborare cu Centrul Antidrog a derulat un proiect antidrog care s-a adresat tinerilor privati de libertate, dar si elevilor si studentilor, scopul fiind prevenirea si combaterea consumului de droguri. In luna aprilie, s-a derulat proiectul "Busola Profesiei", care s-a adresat elevilor braileni, scopul fiind indrumarea acestora in cariera. A urmat apoi un alt proiect intitulat "Adevarul despre droguri", tot in colaborare cu Centrul Antidrog, care a constat in realizarea unui studiu privind consumul de droguri printre elevi. In luna mai, cu ocazia Zilei Tineretului brailean, DJT a organizat diverse concursuri si spectacole, in care au fost angrenati tinerii. Proiectul "Noapte Alba" a avut ca scop implicarea tinerilor in viata publica, prin participarea la actiuni de ecologizare in tabara Lacu Sarat si Parcul Monument.
In luna iunie, s-a desfasurat "Cupa 1 Iunie - DJT Braila", manifestare sportiva la care au participat 200 de tineri.
DJT a realizat si proiecte care au urmarit imbunatatirea relatiilor dintre parinti, elevi si profesori, proiecte ce au urmarit pregatirea unor profesori care sa ii initieze pe elevi in tehnica dezbaterilor, dar si programe pentru sprijinirea si incurajarea actiunilor de voluntariat.
In cadrul programelor "Ardealul, leaganul romanismului" sau "Tineri braileni pe meleaguri banatene", tinerii au avut posibilitatea de a-si cunoaste mai bine tara, mergind in tabere pe diverse rute.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii