Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Direcția Sanitară Veterinară scoate la concurs 43 de posturi de medici, asistenți, ingineri și muncitori

* funcțiile se ocupă pe perioadă determinată * pe data de 22 iulie va avea loc proba scrisă pentru ocuparea a 18 posturi de asistent veterinar, iar două zile mai târziu sunt programate concursurile pentru ocuparea a 4 posturi de medic veterinar, 10 de inginer și unul de subinginer * pentru alte 10 funcții de referent și muncitori calificați și necalificați, proba scrisă se va desfășura pe 29 iulie

 

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Brăila a scos la concurs zeci de funcții vacante pe perioadă determinată. Potrivit site-ului posturi.gov.ro, acolo unde sunt anunțate posturile vacante din administrația publică din țară, pe 28 iunie a fost anunțat concursul pentru ocuparea a 18 posturi de asistent veterinar, treapta I, iar pe data de 2 iulie concursurile pentru ocuparea a 15 funcții contractuale, printre care 3 posturi de medic veterinar, gradul I, un post de medic veterinar, gradul II, 8 posturi de inginer, gradul I, 2 posturi de inginer, gradul II și un post de subinginer, gradul I. Pe 4 iulie, au mai fost anunțate alte 10 posturi pentru a fi ocupate pe perioadă determinată: patru de referent, 5 de muncitor calificat și unul de muncitor necalificat.

Pentru cele 18 funcții de asistent veterinar, se cer studii medii finalizate cu diplomă de bacalaureat în domeniul veterinar, vechime în specialitatea studiilor de cel puțin 9 ani, dar și experiență în domeniul controlului oficial în unitățile sanitar veterinare care produc, prelucrează, depozitează și/sau distribuie alimente de origine animală, sau experiență în laborator. Dosarele se depun până pe 12 iulie, ora 14.30, cel târziu, iar pe 22 iulie este programată proba scrisă. Candidații vor susține și un interviu, însă data și ora nu au fost încă stabilite. Cele 18 posturi vor fi ocupate temporar, până pe 31 decembrie 2019, potrivit site-ului posturi.gov.ro.

Alte funcții contractuale anunțate vacante sunt cele de medic veterinar, ingineri și un subinginer. Pentru posturile de medic veterinar se cer studii universitare de licență în domeniul medicină veterinară și vechime în această specialitate, în funcție de grad. Spre exemplu, pentru medic veterinar, gradul I, candidaților li se cer cel puțin 6 ani vechime, în timp ce pentru gradul II, minimum 3 ani. Pentru cele 8 posturi de inginer, gradul I, sunt necesare studii universitare în domeniul ingineria produselor alimentare, cu vechime de cel puțin 5 ani. Pentru a ocupa una dintre cele două funcții de inginer, gradul II, candidații trebuie să aibă studii universitare de licență în domeniul ingineria produselor alimentare cu specializarea controlul și expertiza produselor alimentare, vechimea în specialitatea studiilor fiind de minimum 1 an. Și pentru funcția de subinginer, gradul I, se cer studii superioare în domeniul produselor alimentare, iar vechimea în specialitatea studiilor trebuie să fie de cel puțin 6 ani.

Pe 24 iulie va avea loc proba scrisă, iar data și ora interviului vor fi comunicate ulterior.

Pentru ocuparea postului de referent, sunt necesare studii medii, diplomă de bacalaureat, vechime de 9 ani cel puțin și experiență în domeniul administrativ, contabilitate, IT, laborator. Pentru a deveni muncitor calificat la DSV, candidații trebuie să aibă 10 clase cu calificare, vechime 6 ani și experiență în activitatea spectifică pentru laborator, în timp ce pentru muncitor necalificat se cer minimum 8 clase, vechime cel puțin 6 ani și experiență în laborator. Proba scrisă este programată pentru 29 iulie, ora 10.00, iar data și ora interviului vor fi comunicate ulterior.

Contactat telefonic, directorul adjunct și purtătorul de cuvânt al Direcției Sanitare Veterinare, Niță Caragață, ne-a explicat că personalul instituției este angajat pe perioadă determinată și, periodic, se organizează aceste concursuri, de aceea ar fi atât de multe funcții vacante. Acesta a adăugat că așa este legea, fără a intra în detalii. Am încercat să stăm de vorbă și cu directorul instituției, Gicu Drăgan, însă, deși le-a zis redactorilor că va reveni cu un telefon, motivând că e plecat în județ, nu numai că nu s-a ținut de cuvânt, dar nici nu a mai răspuns apelului telefonic ulterior.
Categorie articol: 

Comentarii