Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Direcția de Asistență Socială s-a mutat pe Strada Școlilor nr. 64, lângă Școala “Octavian Băncilă”

* este vorba despre clădirea fostei Grădinițe nr. 10, care după ce a zăcut ani de zile în ruină a fost reabilitată de Primăria Brăila * mutarea sediului de pe Bulevardul Cuza pe Strada Școlilor nr. 64 s-a făcut de luni, 11 ianuarie, iar brăilenii sunt îndemnați să meargă la noua locație dacă au nevoie de serviciile Direcției de Asistență Socială

 

Direcția de Asistență Socială (DAS) Brăila a îmbrăcat “straie noi”. Este vorba despre mutarea sediului instituției aflate în subordinea Primăriei Brăila de pe Bulevardul Cuza pe Strada Școlilor nr. 64, lângă Școala “Octavian Băncilă”. Schimbarea sediului s-a făcut luni, pe 11 ianuarie, iar brăilenii care au nevoie de serviciile instituției sunt informați că trebuie să meargă la noua adresă.

“De pe 11 ianuarie ne-am mutat toată activitatea în noua clădire și aici ne puteți găsi. Programul rămâne același”, ne-a declarat Nicoleta Oancea, directoarea DAS Brăila.

Redactorii “Obiectiv” l-au contactat pe primarul Marian Dragomir pentru a ne explica ce se va întâmpla cu spațiile rămase libere din fosta locație DAS Brăila de pe Bulevardul Cuza, iar acesta ne-a declarat că întreaga clădire va fi folosită pentru ca cei de la Evidența Populației să își poată extinde activitatea.

Despre mutarea într-un sediu nou a Direcției de Asistență Socială se vorbea de câțiva ani, iar noua clădire în care funcționează instituția este fosta Grădiniță nr. 10. Unitatea de învățământ a zăcut ani de zile într-o ruină totală și a fost lăsată la dispoziția haitelor de câini comunitari și a oamenilor fără adăpost, până când, în 2017, a intrat într-un amplu proces de reabilitare, Primăria alocând fonduri în acest sens. Astfel, imobilul în care funcționa cândva grădinița cu program prelungit “Roua dimineții” a fost salvat de la distrugere, municipalitatea încercând să păstreze stilul arhitectural al clădirii, pe cât posibil.

Așa cum reiese dintr-un articol din arhiva ziarului, în 2017, directoarea DAS Brăila ne declara că investiția pentru reabilitarea clădirii se ridica undeva la suma de 900.000 lei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii