Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Diplome "Gheorghe Lazar" si "Diplome de Excelenta" pentru 90 de dascali braileni

Anul acesta, 90 de cadre didactice brailene au primit diplomele "Gheorghe Lazar" si "Diplome de excelenta", care reprezinta 10%, 15% sau chiar 20% din suma salariilor de baza primite in ultimele 12 luni de activitate. Din pacate, 21de dascali au ramas fara aceste premii, fiind eliminati din concurs deoarece nu indeplineau unele criterii.
Pentru Diploma "Gheorghe Lazar", clasa I s-au inscris doar 13 cadre didactice, cu toate ca la aceasta categorie, valoarea premiului este de 20 % din suma salariilor primite in ultimele 12 luni. Din cei 13 invatatori, cinci au fost eliminati. Asadar, diploma a fost adjudecata de opt cadre didactice brailene de la Gradinitele nr. 6, nr 23, "Sf. Nicolae", Liceul de Arta "Hariclea Darclee", Liceul cu Program Sportiv, Scoala din Chiscani, CNNB si Scoala "Spiru Haret". Diploma s-a acordat pentru merite in dezvoltarea curriculum-ului si/sau managementului educational cadrelor didactice care au obtinut gradul didactic I si care au primit calificativul "foarte bine" pentru activitatea didactica efectiva in invatamint desfasurata in ultimii 20 ani.
Diploma "Ghorghe Lazar, clasa a II-a, a stirnit un mai mare interes in rindul invatatorilor. La aceasta sectiune s-au inscris 45 de persoane, dintre care 36 au si obtinut diploma. Aceasta a mers catre dascalii care au obtinut gradul didactic I si care au indeplinit calificativul "foarte bine" pentru activitatea didactica efectiva in invatamint desfasurata in ultimii 15 ani. De asemenea, invatatorii trebuia sa detina cel putin un premiu/mentiune la faza internationala cu elevii participanti la olimpiade, concursuri scolare sau competitii sportive/artistice. Cei 36 de braileni primesc 15 % din suma salariilor obtinute in ultimele 12 luni.
34 de dascali s-au inscris pentru obtinerea Diplomei "Gheorghe Lazar", clasa a III-a. Dintre acestia, numai patru au fost eliminati. La aceasta categorie, valoarea premiului ce insoteste distinctia reprezinta doar 10% din suma salarilor primite in ultimele 12 luni. Diploma s-a acordat pentru aceleasi merite, insa calificativul "foarte bine" primit de dascalii care s-au inscris la aceasta categorie, trebuia sa fie din activitatea didactica efectiva in invatamint, desfasurata in ultimii 10 ani.
Pentru "Diploma de Excelenta" s-au duelat 19 cadre didactice. Dintre acestea, doar trei au fost eliminate. Distinctia se acorda pentru merite in dezvoltarea curriculum-ului si/sau managementului educational cadrelor didactice care au obtinut gradul didactic I, pensionari sau pensionabili, cu activitate efectiva in invatamint si care au obtinut calificativul "foarte bine" cel putin 25 de ani, pentru merite deosebite in activitatea didactica, care au dat dovada de profesionalism, deontologie profesionala si conduita morala incontestabile. "Diploma de Excelenta" este insotita de un premiu a carui valoare este de 20% din suma salariilor de baza primite in ultimele 12 luni de activitate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii