Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dinamo va primi bani din transferul lui Marica de la Sahtior la VfB Stuttgart

FC Dinamo va primi o suma de bani din transferul atacantului Ciprian Marica de la Sahtior la VfB Stuttgart, conform unei clauze stipulate, in momentul vinzarii fotbalistului in Ucraina, in contractul dintre gruparea alb-rosie si clubul din Donetk.
Presedintele Consiliului de Administratie Nicolae Badea a afirmat, in urma cu trei ani si jumatate, in momentul in care jucatorul a semnat pentru Sahtior, ca FC Dinamo va primi 5 la suta dintr-un eventual transfer al lui Marica. Contactat telefonic, Badea a confirmat, luni, declaratia de atunci: "Trebuie sa ma uit in contract ca sa stiu exact despre ce procent e vorba, dar daca asa am spus atunci, inseamna ca asa este. Nu stiu cit e acum suma de transfer. Ma bucur pentru Ciprian si sint convins ca merita sa joace in campionat puternic. Este un real talent care s-a maturizat foarte repede si am toata convingerea ca va confirma la Stuttgart", a declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, Nicolae Badea.
Oficialul dinamovist declarase pe 8 martie 2004 pentru MEDIAFAX ca gruparea dinamovista l-a cedat pe Marica la Sahtior Donetk in schimbul sumei de 1,8 milioane de dolari. "Banii vor fi virati intr-o singura transa, in cursul acestei saptamini, pentru a se putea definitiva transferul. Dinamo va incasa cinci la suta dintr-o eventuala revinzare a jucatorului. Procentul este mic, dar important este ca exista", afirma Badea in 2004.
Impresarul Victor Becali a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca nu stie daca gruparea ucraineana urmeaza sa plateasca un procent clubului Dinamo. "Transferul este facut, mai trebuie doar sa semneze Marica. Urmeaza acum ca jucatorul sa plece in Germania. Nu stiu daca Dinamo are procent de primit, cei de la Dinamo stiu cel mai bine. Eu mai multe nu pot sa spun deocamdata", a mentionat Becali.
Conform informatiilor vehiculate in presa germana, Sahtior Donetk va incasa aproximativ opt milioane de euro din transferul lui Ciprian Marica la VfB Stuttgart, caz in care dinamovistii vor primi aproximativ 400.000 de euro.
La VfB Stuttgart, Ciprian Marica va evolua la a treia echipa de club din cariera sa, dupa Dinamo, cu care a cucerit un titlu de campion al Romaniei, in sezonul 2001/2002, si Sahtior Donetk, cu care a cistigat de doua ori campionatul Ucrainei, in sezoanele 2004/2005 si 2005/2006. Dupa trei campionate petrecute la echipa de seniori a lui Dinamo, unde a jucat 22 de partide si a marcat 4 goluri, Marica s-a transferat la numai 18 ani la formatia ucraineana Sahtior Donetk, antrenata de Mircea Lucescu.
Marica a jucat 74 de partide si a marcat 15 goluri in prima liga ucraineana.
Asupra transferului lui Marcia de la Dinamo la Sahtior exista unele suspiciuni. In momentul tranzactiei, 8 martie 2004, Dinamo a anuntat ca a incasat 1,8 milioane de dolari si mai are de primit 5% dintr-o eventuala revinzare a fotbalistului. Insa, potrivit presei internationale, Sahtior ar fi platit 6 milioane de dolari pentru a-si asigura serviciile atacantului roman.
Categorie articol: 

Comentarii