Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dinamo s-a calificat in primavara europeana dupa 17 ani

Dinamo: 1. Gaev - 16. Blay (2. Mihut '81), 4. Moti, 26. S. Radu, 3. Pulhac - 20. A. Cristea, 15. D. Serban (25. Ropotan '57), 6. Margaritescu, 7. C. Munteanu (10. I. Danciulescu '63) - 19. Ganea, 9. Niculescu. Antrenor: Mircea Rednic.
Bayer: 1. Butt - 27. Castro, 23. Madouni, 4. Juan, 19. Babici (2. Stenman '60) - 25. B. Schneider, 6. Rolfes - 10. Freier, 13. Athirson - 9. Barbarez, 12. Voronin (11. Kiessling '46). Antrenor: Michael Skibbe.
Cartonase galbene: D. Serban '18 / Babici '45

Echipa Dinamo Bucuresti s-a calificat in primavara europeana dupa 17 ani, datorita victoriei cu scorul de 2-1 (1-1) obtinuta, miercuri, pe teren propriu, in fata formatiei Bayer Leverkusen, in etapa a IV-a a grupei B din Cupa UEFA.
Ultima prezenta a formatiei Dinamo in fazele superioare ale cupelor europene data din sezonul 1989-1990, cind echipa din Soseaua Stefan cel Mare a ajuns pina in semifinalele Cupei Cupelor.
In meciul de miercuri, in urma caruia Dinamo si-a asigurat calificarea in 16-imile Cupei UEFA, golurile formatiei antrenate de Mircea Rednic au fost inscrise de Claudiu Niculescu, in minutele 36 si 75. Pentru Bayer Leverkusen a marcat Barbarez, in minutul 20.
Oaspetii au deschis scorul dupa 20 de minute de joc, cind Barbarez a marcat cu capul, dupa o lovitura libera executata de Schneider.
Dinamo a restabilit egalitatea in minutul 36, cind Claudiu Niculescu a preluat un balon in stinga careului de 16 metri, a sutat iar mingea a ajuns in plasa dupa ce a fost usor deviata de Madouni.
Gazdele au marcat golul victoriei in minutul 75, cind dupa o cursa a lui Ionel Ganea, acesta i-a pasat la marginea careului lui Niculescu, atacantul dinamovist inscriind cu un sut in vinclu.
Meciul a fost arbitrat de o brigada din Portugalia, avindu-l la centru pe Joao Ferreira, ajutat la cele doua linii de compatriotii sai Jose Ramalho si Sergio Lacroix, in timp ce rezerva va fi Pedro Henriques.
In tribune au fost prezenti aproximativ 12.000 de spectatori.
Suporterii dinamovisti au aruncat pe teren o petarda, dupa golul egalizator inscris de Claudiu Niculescu.
La inceputul meciului, suporterii prezenti la Peluza Catalin Hildan au realizat o coregrafie din placute in culorile alb si rosu, cu care au format literele FCD. De asemenea, a fost afisat un banner cu mesajul: "90 de minute de daruire totala pentru o calificare in primavara europeana". In repriza secunda, fanii dinamovisti de la Peluza Catalin Hildan au afisat o pinza pe care era desenat un ciine care suta o aspirina in poarta, aceasta fiind insotita de mesajul "Zdrobiti aspirinele", aluzie la faptul ca gruparea Bayer Leverkusen are ca sponsor principal o firma producatoare de medicamente.
La Peluza Sud, sustinatorii echipei Dinamo au afisat un banner pe care scria: "Pas de justice, pas de paix - Julien", aluzie la suporterul echipei PSG ucis de un politist, dupa meciul cu Hapoel Tel Aviv, din etapa trecuta a Cupei UEFA. Un alt mesaj afisat de suporterii dinamovisti a fost "29.11.2006 Toamna, frig, seara, dar miroase a primavara".
Imediat dupa incheierea meciului, jucatorii dinamovisti au incins o hora pe teren, l-au aruncat pe brate pe antrenorul Mircea Rednic. Apoi, tehnicianul dinamovit a mers in dreptul galeriei, de unde a luat un steag pe care l-a purtat pe pista de atletism din jurul terenului.
Meciul a fost urmarit de la tribuna oficiala de primarul Capitalei, Adriean Videanu, fostul premier Adrian Nastase, selectionerul Victor Piturca, presedintele FR Natatie, Viorel Paunescu, si presedintele LPF, Dumitru Dragomir.
Categorie articol: 

Comentarii