Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Din toamnă, Simion Cloşcă ar putea plăti o chirie mai mare pentru grupul de active din Piaţa Concordia

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Simionescu a explicat că, abia după ce se va încheia problema proceselor, se poate aborda şi ideea exproprierii în interes de utilitate publică a loturilor de teren din Piaţă ajunse în proprietate privată. "În momentul în care noi vom avea o formulă unitară, poate fi abordată şi o formulă de expropriere pentru utilitate publică. Şi-n exproprierea pentru utilitate publică, persoanele respective primesc o anumită sumă. Eu cred că o piaţă trebuie tratată unitar, pentru a putea să avem o activitate bine gestionată în folosul cetăţenilor. Nu putem s-o tratăm în patru feluri, cum este tratată bucata aceea de piaţă, de legume. Eu aş gândi că anul acesta ar trebui să se rezolve problema cu procesele, depinde de termenele pe care le va da instanţa", a precizat edilul-şef.

Municipalitatea ar putea mări chiria pentru Simion Cloşcă

De asemenea, în cadrul conferinţei de presă a fost atins şi subiectul ultimei "ofrande" oferite de municipalitatea brăileană omului de afaceri Simion Cloşcă. Anume, grupul de active din Piaţa Concordia, pe care, de altfel, Cloşcă le-a folosit până în prezent fără a plăti vreun ban municipalităţii - copertina metalică de deasupra sectorului de legume - fructe, platforma betonată cu tot cu utilităţi şi trei module situate în acel loc. După cum ştiţi, totul la "năucitoarea" sumă de 600 de lei pe lună. Întrebat de jurnalişti dacă poate exista vreo pârghie legală prin care să fie mărită, până la 31 decembrie 2011 (data de expirare a contractului încheiat între omul de afaceri şi municipalitate), chiria lui Simion Cloşcă, primarul a dat următorul răspuns: "Există posibilitatea, dar nu de mâine, ci, poate, undeva în toamnă, să vedem..."

În ceea ce priveşte restanţa de 17.400 de lei pe care Cloşcă trebuia s-o achite municipalităţii, (chiria pentru intervalul cuprins între perfectarea contractului de vânzare-cumpărare, ce i-a adus prima bucată de Concordia, respectiv perfectarea contractului de vânzare-cumpărare ce i-a adus şi cealaltă bucată), Simionescu a declarat că datoria a fost plătită.

Reamintim că, până la această oră, în proprietatea lui Simion Cloşcă au ajuns trei loturi de teren pe amplasamentul Pieţei Concordia - 988 mp şi 151 mp, retrocedaţi direct prin decizie a fostului primar PNL-ist Constantin Sever Cibu, şi încă 235 mp predaţi prin executare silită în baza unei decizii a instanţei favorabilă revendicatorului Constantin Doru Ţigău.
Categorie articol: 

Comentarii