Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Din nou la teatru. În aer liber

• sâmbătă, 20 iunie, de la ora 20.30, actorii  Teatrului MARIA FILOTTI prezintă spectacolul REGELE GOL de Evgheni Şvarţ , regia Lucian Sabados • pentru spectacolul care va avea loc în aer liber, pe scena situată pe strada MIHAI EMINESCU, în parcarea Poliţiei, bilelele s-au epuizat încă de săptămâna trecută, în doar 24 de ore

 

După o perioadă apreciabilă de pandemie, stare de urgenţă şi distanţare socială, în care atât actorii, cât şi spectatorii brăileni au dus dorul spectacolelor, începe Stagiunea Estivală a Teatrului Maria Filotti. Astfel, în fiecare sâmbătă seara, până pe data de 12 septembrie, teatrul brăilean şi Primăria Municipiului ne vor oferi clipe de relaxare şi de bucurie sufletească prin spectacolele care se vor juca pe scena ce va fi amenajată în parcarea din strada Mihai Eminescu. În timp ce actorii se pregătesc pentru viitoarele spectacole, strada Regală a început deja să se îmbrace în straie de sărbătoare, iar conducerea Primăriei Brăilei se implică în amenajarea unui spaţiu cât mai confortabil, dar şi în respectarea condiţiilor care se impun în prevenirea îmbolnăvirilor, a pandemiei şi răspândirea COVID 19.

Sâmbătă, 20 iunie, de la ora 20.30, pe scena exterioară din  parcarea Poliţiei, actorii Teatrului MARIA FILOTTI prezintă prima reprezentatie a acestei stagiuni, spectacolul REGELE GOL de Evgheni Şvarţ , regia Lucian Sabados.

Despre evenimentul cultural de sâmbătă seara, Lucian Sabados, managerul Teatrului MARIA FILOTTI ne-a spus că există o  mobilizare exemplară a tuturor factorilor implicaţi, atât din echipa actorilor şi tehnicienilor din instituţie, cât şi din partea Primăriei Municipiului şi a Poliţiei Locale, dar şi din partea tuturor serviciilor angajate în bunul mers al acestui amplu şi ambiţios program.

Pentru spectacolul REGELE GOL, biletele şi invitaţiile pentru cele 120 de locuri disponibile au fost epuizate încă de săptămâna trecută, în nici 24 de ore. “Achiziţionarea biletelor se face cu 10 zile înainte de spectacol, începând cu ziua de miercuri a săptămânii premergătoare, de la ora 12.00. Pentru spectacolul din această săptămână, biletele şi invitaţiile oferite de Teatru şi de Primărie s-au epuizat de joia trecută, până la prânz. Au venit multe familii, grupuri de prieteni, brăilenilor le-a fost dor de teatru, de spectacole”, ne-a spus managerul instituţiei.

Potrivit sursei citate, există un control foarte riguros pentru buna desfăşurare a manifestărilor culturale în acest sezon estival.

În acest sens, la procurarea biletelor, spectatorilor li s-a solicitat să îşi spună numele şi să lase numărul de telefon, astfel încât să existe o situaţie foarte clară a locurilor ocupate, să se ştie cine şi în vecinătatea cui a stat la spectacolul respectiv, pentru prevenirea unor situaţii nedorite.

„Spectacolele încep la ora 20,30, dar am solicitat tuturor spectatorilor să se prezinte mai devreme, la 19,50, întrucât controlul durează aproximativ 45 de minute. Vor fi două sectoare diferite, cu două intrări diferite, astfel încât persoanele să nu se intersecteze, ne-am gândit la toate detaliile şi am luat toate măsurile de prevenţie  care se impun, legate de pandemia cu COVID 19”, a subliniat managerul Lucian Sabados, adăugând că spectatorii au fost rugaţi să poarte mască pe toată durata spectacolelor.

De reţinut este faptul că, dacă la spectacolul REGELE GOL au fost amenajate 10 rânduri în spaţiul din parcarea Poliţiei, însemnând 120 de locuri, pentru următorul spectacol, ASTA-I TINEREŢEA NOSTRĂ, de Kenneth Lonergan, regia Radu Iacoban, care va fi prezentat sâmbătă, 27 iunie, cât şi pentru celelalte piese, care necesită un spaţiu intim, mai puţin generos, vor fi doar 90 de locuri, repartizate pe 8 rânduri. Şi, nu în ultimul rând, iubitorii de teatru nu trebuie să uite că biletele sau invitaţiile se obţin de la Agenţia Teatrală, cu 10 zile înainte de eveniment.

 
Categorie articol: 

Comentarii