Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Din concediu, primarul «sare la gâtul» PNL-iştilor pentru terenul din centrul vechi

• Marian Dragomir a ţinut, ieri, să le dea o replică destul de acidă liberalilor brăileni care l-au acuzat că minte în legătură cu legalitatea achiziţiei terenului de 1.326 mp din Calea Galaţi nr. 2, în contextul în care există deja un antecontract cu un alt cumpărător • edilul-şef şi-a asumat faptul că nu a cerut exercitarea dreptului de preemţiune la timp pentru teren, făcând precizarea că a rectificat greşeala la trei zile distanţă • primarul însă a condamnat atitudinea PNL-iştilor, cu precizarea că toate problemele tehnice ridicate de aceştia în şedinţă erau uşor de remediat, însă consilierii au preferat să dea cu piciorul şansei de a achiziţiona terenul, “interesant pentru păstrarea destinaţiei de spaţiu verde”

 

Deranjat de comentariile făcute recent de consilierii municipali ai PNL în privinţa încercării tardive a municipalităţii de a achiziţiona terenul de 1.326 mp din spatele Muzeului “Carol I”, primarul Marian Dragomir a ţinut să vină cu o replică şi câteva lămuriri, în ciuda faptului că se află în concediu de odihnă. Acesta a ieşit public cu câteva declaraţii oficiale pe site-urile de socializare, în încercarea de a clarifica problema privind necesitatea cumpărării terenului din Calea Galaţi nr. 2, dar şi pentru a se apăra de acuzaţiile ce i-au fost aduse privind faptul că a încercat să inducă în eroare opinia publică, privind o modalitate nelegală de a achiziţiona spaţiul respectiv.

Dragomir susţine că în ciuda reclamaţiilor şi acuzaţiilor aduse de liberali, în realitate, proiectul de hotărâre prin care s-a încercat fixarea preţului de 165.000 euro pentru cumpărarea terenului a fost perfect legal. Mai mult, chiar dacă ar fi existat unele lucruri ce puteau fi corectate, acesta consideră că nu era cazul ca iniţiativa să fie blocată prin abţinerile de la vot ale PNL-iştilor în cadrul celei mai recente şedinţe de îndată a CLM.

“Poate nu am explicat suficient, dar ştiu că ilegal nu este!!! Tocmai liberalii se întreabă ce interese sunt în spatele cumpărării terenului de pe C. Galaţi nr. 2. Unul singur pe care ei nu îl înţeleg. Interesul ca un teren să îşi păstreze destinaţia de spaţiu verde mulţi ani şi multe mandate, iar dacă odată, peste ani şi ani, se va discuta vreodată de extinderea muzeului, primarul care va fi atunci, să aibă posibilităţi. Da, ştiu, voi vă gândeaţi cine o să ia terenul cu 26 de bani mp prin încredinţare directă fără licitaţie? NIMENI în mandatul meu de primar!!!! Domnule Ioniţă (n.r. - consilierul municipal PNL Sorin Ioniţă a emis un comunicat de presă în care a criticat abordarea municipalităţii în legătură cu acest subiect) dacă citeai ce ţi-au băgat pe sub nas colegii tăi liberali nu semnai un comunicat de presă în care te faci de râs. Scrie clar în documente ceea ce dumneata spui că nu scrie. Dar ce să faci când semnezi fără să citeşti????”, a comentat, ironic, Dragomir.

 

Primarul îşi asumă întârzierea privind exercitarea dreptului de preemţiune

Dragomir a încercat să explice cât mai pe larg de ce s-a ajuns la poziţia dificilă în care Primăria Brăila, care are drept de preemţiune la achiziţionarea de terenuri, să rămână cu buza umflată, iar un alt cumpărător (interlopul Marian Dănuţ Soare) să intre pe felie şi să încheie un antecontract cu proprietarul. Ei bine, edilul-şef a ţinut să sublinieze că pentru orice teren sau clădire din centrul istoric, înainte de a se fixa o tranzacţie se solicită Primăriei şi Consiliului Judeţean exercitarea sau nu a dreptului de preemţiune, însă în acest caz proprietarul a acceptat o promisiune de vânzare în luna ianuarie, înainte de a întreba municipalitatea.

“Este vina noastră că promisiunea de vânzare a fost făcută în ianuarie şi noi am fost întrebaţi dacă ne exercităm dreptul de preemţiune câteva luni mai târziu? NU!!! Iniţial, Primăria Brăila a transmis că nu este interesată de teren ca urmare a unei cutume prin care nu a mai existat de mult o asemenea cumpărare. Ulterior, în 3 (trei) zile, în termenul legal, Primăria revine şi îşi exercită dreptul de preemţiune. De ce nu de prima dată? Simplu şi transparent - pentru că prima dată am considerat că nu am fost ales primar ca să cumpăr terenuri, iar ulterior m-am gândit că este un teren interesant pentru păstrarea destinaţiei de spaţiu verde sau că, peste ani, un alt primar să poată extinde muzeul”, a afirmat Dragomir.

Totodată, sursa citată a ţinut să atragă atenţia asupra modului în care consilierii municipali PNL au decis să trateze acest subiect delicat. Dragomir a criticat faptul că iniţial liberalii au votat “pentru” exercitarea dreptului de preemţiune, apoi pentru rectificarea de buget cu alocarea banilor pentru teren, însă nu au girat prin vot şi cumpărarea efectivă a terenului.

“Că era extrasul de Carte Funciară expirat de câteva zile? Se putea scoate altul la urgenţă dacă exista dialog. Că odată au fost clădiri care s-au dărâmat cu trecerea anilor, iar acum este spaţiu verde? Totul se poate demonstra cu documente ale istoricului terenului. Că aţi primit documentele câteva ore înainte? FALS!!!! Le-aţi primit de vineri, pe mail, fapt ce poate fi demonstrat, dar aţi dorit doar scandal. Aţi reuşit să blocaţi un proiect pentru că unora nu le ieşea nimic şi astfel se încearcă inducerea suspiciunii că şi la Brăila se fac ilegalităţile din Lacu Sărat. Fals!!!! În mandatul meu nu o să iasă nimic unora sau altora pentru că nu voi fi niciodată complice la afaceri dubioase. Cu orice risc!!!!”, a mai completat edilul-şef.

 

Acuzaţiile usturătoare ale lui Dragomir la adresa PNL-iştilor

La rândul său, după ce a fost acuzat de liberali că a minţit în legătură cu legalitatea achiziţionării acestui teren din centrul vechi al oraşului, Dragomir a venit la rândul său cu o serie de trimiteri la cazuri grele din trecut, privind mafia imobiliară din Brăila.

“Toată Brăila ştie că în spatele fiecărui teren cumpărat sau retrocedat dubios a fost o afacere imobiliară dubioasă. Cu implicarea unor LIBERALI, prieteni sau membri ai familiei lor!!!! A uitat cineva de Piaţa Concordia, Pădurea Stejarul, Teatrul - cu acelaşi personaj ca la Pădurea Stejarul -, case în Centrul Istoric din Brăila, afacerea din Lacu Sărat cu 26 şi 30 de bani m.p. ..... Acum le vine greu să creadă că în spatele intenţiei de cumpărare a terenului de pe Calea Galaţi nr. 2 (în spatele muzeului) nu există interese oculte sau afaceri murdare. Nu vă vine să credeţi? Mă puteţi acuza de multe: că am început procedurile pentru eutanasierea câinilor, că am asfaltat doar gropile de pe străzile principale şi suntem în licitaţie pentru a cumpăra propriile utilaje, etc., şi fără a enumera nimic din cele bune vă spun că NICIODATĂ PRIMARUL DRAGOMIR ŞI ADMINISTRAŢIA PSD NU VA FACE GOLĂNII IMOBILIARE!!!! NICIODATĂ NU VOM FACE CEVA ILEGAL CHIAR DACĂ VA DURA MAI MULT ŞI IMAGINEA MEA VA AVEA DE SUFERIT. NICIODATĂ NU VOI INTRA ÎN CÂRDĂŞIE CU NIMENI PENTRU NIMIC. Prefer să fiu criticat de voi, dar corect şi cinstit!!! NICIODATĂ nu voi face înţelegeri pe sub masă sau pe la notari obscuri pentru a fi bine sistemului sau găştilor!”, a conchis sursa citată.
Categorie articol: 

Comentarii