Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Din ce trăiește? Ciubuc?

Știm deja cam în ce averi se scaldă sau doar își umezesc puțin degetele parlamentarii brăileni Doi dintre ei rămăseseră însă pe dinafara subiectului. Când George Simion, gurul adunăturii AUR din România, a dat cu zarul ca să stabilească cine să reprezinte Brăila în Parlament, norocul a picat peste doi inși, unul mai interesant ca altul, doi cetățeni despre care n-au auzit nici serviciile secrete de la Piața Mare.

Este vorba aici de deputatul Ciprian Ciubuc și senatorul Adrian Hangan, cum am zis mai sus, parlamentarii de AUR ai Brăilei.

Despre cei doi nu s-a știut nimic înainte așa cum nici acum nu se știe mare lucru. Am zis să aflăm, că tot au devenit domni acum, pardon – demnitari, cam care este bunăstarea celor doi, să știe simpatizanții AUR, și nu numai, pe cine au pus ștampila. Drept urmare, am vrut să deschidem declarațiile de avere și de interese a celor doi, informații care de altfel sunt publice, să puricăm și să concluzionăm cam cum stă fiecare cu buzunarul.

De la bun început, Adrian Hangan pare a fi cel mai oropsit dintre cei doi dacă stai să iei în considerare declarația lui de avere. E simplu, pentru că ea nu există, adică Adrian Hangan nici în ziua de azi nu a completat măcar numele și prenumele pe ea. Asta dă serios de bănuit, ori n-a apucat să-și treacă averea pe numele neamurilor sau a vecinilor, ori i-a fost rușine din cauza sărăciei lucii în care trăiește. Deci Adrian Hangan, la capitolul avere, este subiect încheiat cu punct la final, spre dezamăgirea ultrașilor AUR de la Brăila. Aceștia nu vor ști, cel puțin în viitorul apropiat, dacă Hangan mănâncă pâine goală sau o dă în opulență, la salar, cu o felie de parizer.

Vom continua însă cu informații picante despre colegul său din partid care a reușit să scrie cu greu două-trei cuvinte în declarația sa de evere.

 

Ciprian Ciubuc, sărac lipit în România dar barosan printre frații de peste Prut

Asta este concluzia după ce am lecturat de câteva ori, să nu ne scape nimic, cele scrise de Ciubuc. Așa cum spune el, sub propria-i semnătură la final, nu prea are după ce să bea apă, aici, în România. Pe persoană fizică, nu are nicio proprietate, adică vreo casă sau vreo bucată de pământ. La rubrica “soție” este la fel de pustiu, deci, categoric familia Ciubuc nu prea are cu ce să se dea mare la masa de Revelion. În schimb, deputatul AUR stă comfortabil când vine vorba de străinătate. Nu prea departe, ci fix la vecinii din Basarabia. Aici, Ciubuc se laudă cu un teren arabil obținut prin moștenire în 2016. Tot aici deține și părți din două imobile în Chișinău, moștenite și ele, în 2013 respectiv 2015. Cu alte cuvinte, Ciprian are unde să tragă la bătrânețe, acolo unde n-ar plăti niciun impozit statului român.

Revenind la situația din România, alesul AUR pare că se chinuie împreună cu familia să trăiască de pe o zi pe alta. Vom vedea la final  de ce, când vom trage linie la socoteli.

Între timp amintim că Cipi nu se duce pe jos la București, el făcând probabil naveta cu o japoneză Toyota. De remarcat este că autoturismul familei Ciubuc nu este o căruță de pe care cade tabla, fiind fabricat în 2012. Surprinzător, nu a fost moștenit, ci cumpărat, asta poate pentru că în Republica Moldova nu se prea poartă Toyota, ci mai mult Opel, marcă care nu e demnă de un demnitar, fie unul chiar și auster.

Bănuim că noul deputat AUR de Brăila nu se pricepe să investească pe termen lung, pentru zile negre. Acesta nu deține niciun obiect de valoare bun de dus la amanet, tablouri ori bijuterii, nici măcar un lanț de AUR. Singurul tablou rămâne ăla de la nuntă și la fel singura bijuterie rămâne verigheta, obiecte care nu se încadrează pentru declarații de avere. Tot omul de rând le are.

Ciprian Ciubuc stă prost când vine vorba și de bănci. Probabil banii pe care îi are – dacă îi are – i-a dosit în șosete sau sub saltea, pentru că nu are depozite bancare nici investiții în titluri. Dar nici să fie dator nu-i place. Nu are împrumuturi, nici măcar un amărât de card de credit cu care să-și ia un televizor sau o mașină de spălat în rate.

Cu bani, evident. Dar hai să vedem ce venituri are familia Ciubuc. De la bun început trebuie precizat că nici el, nici soția, teoretic nu muncesc. Adică nu sunt angajați pe nicăieri, neavând niciun venit din salarii.

Așa cum reiese din declarația de avere și cea de interese, când n-a mai suportat sărăcia, Ciprian s-a hotărât să se privatizeze. Astfel, el figurează ca fiind administrator la o societate comercială de pe urma căreia a câștigat anul trecut fix 11.258 de lei. Peste banii aștia mai vin încă 974 lei din arenda unui teren despre care nu știm dacă ar fi în România sau R. Moldova. Veniturile anuale sunt completate considerabil de alocația pentru minori în valoare totală de 4.440 lei. Asta înseamnă că afacerea lui Ciubuc abia se mișcă din moment ce alocația copiilor reprezintă aproape jumătate din profit. La un calcul simplu, familiei Ciubuc i-au intrat anul trecut în portofele 16.672 lei, adică 1389 lei pe lună. Mă, este de-a dreptul strigător la cer. Deci nu 1389 lei pentru fiecare purtător de nume Ciubuc, ci pentru toți!! Trei inși cel puțin – nu știm căți copii au cei doi – trăiesc, după spusele capului de familie, cu circa 463 lei pe lună fiecare. Păi deputatul nostru ar fi trebuit să dea o fugă pe la Asistența Socială, să mai ia un ban, să aibă măcar pentru cablul tv și întreținere.

 

Și ce face omul când e disperat după bani? Își încearcă norocul

Așa că Ciprian a dat fuga la Stanleybet, a “bagat” “pauză-final” pe Real Madrid și a “pocnit-o” de 1.500 de lei. Bani care sunt trecuți – bravo lui! - în declarația de avere, dar despre care avem dubii că ar ști și doamna Ciubuc. Iarăși, nu știm dacă Cipi mai încearcă și pe la Casa Pariurilor ori Superbet sau așteaptă cu emoții șeptarii” cine știe pe unde. În cazul ăsta, bine ar fi ca alocația aia de patru mii și ceva de lei să o primească soția domnului deputat pe card.

Nu știu cum să zic, dar cred ca omul este într-o situație și mai grea acum. După ce s-a poleit cu AUR și a ajuns deputat, acum trebuie să facă naveta între București și Brăila pe banii lui. E drept, acum s-a angajat, dar până la prima leafă e greu, și cel mai probabil Simion i-a dat niște bani de motorină. Învățat cu greutățile, Ciubuc poate să mai dea o fugă pe la Giurgiulești să facă plinul la moldoveni, că e mai ieftin acolo.

În concluzie, chiar dacă mai știm vedete locale care trăiesc din te miri ce și mai nimic, deputatul AUR, Ciprin Ciubuc, cel puțin până s-a “băgat” la Parlament, a fost caz social. Este inuman să te chinui atât amar de vreme cu câțiva lei pe lună, să n-ai serviciu, să te scuipe banca în ochi când te duci să ceri niște bani cu împrumut, să ajungi să te bucuri de un bilet câștigat la pariuri și câte și mai câte…

Dar soarele a răsărit pentru onestul cetățean Ciubuc odată cu aflarea adevărului de AUR și cu siguranță la anul vom răsufla ușurați să aflăm că și-a depășit condiția de “talpa de jos” și vom citi muuult mai multe în declarația sa de avere. (Costică ANAFici)
Categorie articol: 

Comentarii