Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Din ce in ce mai putini, dar mai galagiosi

Numarul sindicalistilor care protesteaza in fiecare zi in Piata Independentei scade de la o zi la alta. Ieri, dimineata, de exemplu, in locul special amenajat pe platforma din fata Palatului Administrativ circa 30 de persoane erau prezente si agitau pancarde, spre deosebire de luni, 28 mai, prima zi de proteste, cind aproape 50 de sindicalisti au participat la aceasta miscare. "Sintem mai putini, desi am vorbit cu o serie de colegi care nu au venit luni, 28 mai, aici in piata si mi-au promis ca astazi (marti, 29 mai - n.r.) trimit si ei oameni. Deocamdata santierul naval sau "Promex", de exemplu, cu care am vorbit luni, nu au trimis pe nimeni. Cu siguranta insa, sintem mai galagiosi pentru ca au fost aduse mai multe fluiere si alte mijloace de a ne face auziti. Pina acum nu am fost contactati de catre autoritatile locale pentru a vorbi cu noi, dar inca mai asteptam o invitatie pentru a continua discutiile pe tema revendicarilor noastre", ne-a declarat liderul Sindicatului "Metal 94", Constantin Iarca. Intrebat daca va mai fi organizat mitingul de saptamina viitoare, in conditiile in care tot mai putini sindicalisti vin la pichetarile de saptamina asta, Iarca a replicat: "Daca se continua in ritmul asta cu prezenta tot mai scazuta, nici nu mai are rost sa mai facem miting. O sa incerc sa ne intilnim toti liderii sindicali semnatari sa vorbim clar ce e de facut pentru ca trebuie sa se vada o unitate in rindul nostru".
Contactat de reporterii "Obiectiv", Alexandru Gurgu, presedintele organizatiei sindicale a salariatilor de la "Aker Braila" SA, s-a aratat nedumerit de faptul ca la miscarea de protest de ieri nu a fost prezent nici un reprezentant din partea navalistilor. "Nu sint in localitate. Am vorbit intr-adevar cu Iarca de la "Laminorul" si am lasat vorba la Braila sa mearga un grup de sindicalisti la miscarea de protest. O sa verific ce s-a intimplat", a spus Gurgu.
Revendicarile protestatarilor au ramas exact acelea mentionate in petitia comuna semnata de 24 de lideri sindicali si transmisa la jumatatea acestei luni in atentia Primariei, Prefecturii, Consiliului Judetean, partidelor politice si parlamentarilor de Braila.
Precizam ca toata aceasta saptamina este alocata pichetarii sindicale, cu mentiunea ca lunea viitoare, 4 iunie, este programata derularea unui miting la care a fost anuntata participarea a 2.000 de sindicalisti.
Categorie articol: 

Comentarii