Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Din cauza caldurii, restrictie de viteza pentru trenuri

Trenurile de calatori si cele de marfa se deplasau, ieri, cu restrictii de viteza in Braila, Galati si Vrancea din cauza ca temperatura sinelor depaseste maximele admise pentru circulatia normala, a declarat Ionel Filimon, directorul Sucursalei Regionale a CFR Galati.
"Astazi (miercuri - nr.) s-au introdus limitari de viteza pe liniile Tecuci - Marasesti, cu 70 km/h la trenurile de calatori si 50 la trenurile de marfa, pe Tecuci - Faurei, cu 50 km/h la calatori si cu 40 la marfa, si pe Tecuci - Barbosi, ambele fire de circulatie, tot cu 50, respectiv 40km/h. Asta inseamna ca vitezele trenurilor de calatori se reduc la jumatate fata de viteza normala din cauza temperaturile extrem de ridicate pentru aceasta perioada. Limitarile de viteza se introduc atunci cind temperaturile in sine ating 46 de grade Celsius. Atunci cind temperaturile in aer ajung la 30-35 de grade, in sine masoara 50-60 de grade Celsius", a declarat Ionel Filimon, citat de corespondentul MEDIAFAX.
Restrictiile au fost introduse de ieri, de la ora 14.00, si vor fi ridicate in momentul in care senzorii din calea ferata vor arata o scadere a temperaturii sub 40 de grade Celsius. Viteza obisnuita cu care circula trenurile de calatori poate ajunge in conditii normale pina la 120 km/h, iar cea a marfarelor de 100 km/h. Regionala CFR Galati coordoneaza circulatia pe calea ferata in judetele Galati, Braila, Vrancea si Buzau.
Ionel Filimon a mai spus ca masuri restrictive vor fi luate si in zilele urmatoare, poate chiar pe mai multe linii, daca prognozele meteo ce anunta un val de canicula se vor adeveri.
Categorie articol: 

Comentarii