Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Din "Caracatiţa corupţiei brăilene" lipseşte Sergiu Diacomatu

Liderul democrat-liberalilor brăileni, Constantin Dumitriu, vine cu acuzaţii grave în scandalul "Caracatiţa corupţiei brăilene", pliantele distribuite acum două săptămâni prin municipiu şi judeţ. Mai precis, Dumitriu face public numele celui pe care îl bănuieşte a fi în spatele acestei acţiuni, şi anume preşedintele Fundaţiei "Fiii Brăilei", Sergiu Diacomatu. Astfel, Dumitriu afirmă că, dacă tot vroia să fie extrem de completă şi actualizată acea hartă, Diacomatu ar fi trebuit să se treacă şi pe el acolo, pentru că nu este aşa curat cum doreşte să lase impresia.
"Din harta aceea lipseşte cineva foarte important. Lipseşte chiar Sergiu Diacomatu, preşedintele Fundaţiei «Fiii Brăilei». Că este clar că acea acţiune îi aparţine, chiar dacă aparent e făcută de o organizaţie - «Brăila curată». Dacă punem lucrurile cap la cap vedem că «Brăila Curată», «Fiii Brăilei» şi încă o publicaţie locală sunt toate legate între ele. Diacomatu spune despre mine că sunt corupt fiindcă sunt cumătru cu directorul de la «Electrica», Ştefan Rădulescu. Păi, Diacomatu, ca să intre la Guvern, unde a lucrat el, trebuia să plece de undeva, că doar a ajuns acolo pe pile şi nu pe nişte capacităţi deosebite, aşa că primul lui serviciu a fost chiar la firma tatălui lui Ştefan Rădulescu. Aşa că a uitat să se pună şi el în această caracatiţă. Oricum, sunt multe întrebări legate de treaba asta, din ce bani a sponsorizat acţiunea, cine a finanţat-o, că e vorba de cheltuieli mari", a comentat Dumitriu. Având în vedere afirmaţia cum că însuşi Diacomatu ar avea legătură cu Rădulescu, cel care ar face "lipeala" între Stancu, prin afacerea Lapte-Corn şi cumătrul Titi Dumitriu, ziarul "Obiectiv" i-a cerut liderului PDL să fie mai concret. "Da, a fost jurist la firma Energetica Prest Serv, a tatălui lui Ştefan Rădulescu", ne-a declarat Dumitriu.
Democrat - liberalul a mai adăugat că, dacă tot bate monedă pe lupta împotriva celor care se înfruptă din banii publici, atunci Diacomatu ar trebui să se uite în propria ogradă, având în vedere că printr-o firmă la care el a fost asociat şi care a avut legătură cu banii publici, a fost sponsorizată fundaţia: "Vă rog să verificaţi firma «Expert Europroiecte Edilitare SRL» Bucureşti şi să vedeţi ce legătură are cu banii publici, cu Diacomatu şi cu fundaţia lui. Dacă nu o să puteţi dumneavoastră, o să revin eu, în alte conferinţe, cu detalii, ca să vedeţi cum e cu lupta împotriva celor care mănâncă banii publici", a declarat Dumitriu.
Acesta a mai adăugat că, din informaţiile pe care le are, Diacomatu ar fi prea puţin interesat de binele brăilenilor şi că, de fapt, vânează doar o funcţie politică, iar prin acţiunile sale ca ONG-ist nu face decât să îşi ridice cota pentru a valora cât mai mult în 2012: "La anul, «Fiii Brăilei» va dispărea pentru că îşi va pierde obiectul muncii. Care e de a susţine o persoană, care va candida politic. E o ipocrizie ce face acum. În fine, acum e susţinut cu foarte mulţi bani, iar dacă va câştiga un post politic va trebui să facă decontul din bani publici. El acum vrea să crească în sondaje, ca apoi să treacă la negocieri. Oricum, ca să vă daţi seama dincotro bate vântul, pot să vă zic că la acţiunile «Fiii Brăilei» a participat şi preşedintele organizaţiei de tineret a UNPR Brăila".
Dumitriu a mai adăugat că în acest moment PDL Brăila aşteaptă rezultatele anchetei Poliţiei pe tema distribuirii acelor pliante cu "Caracatiţa corupţiei brăilene", deoarece chiar în duminica în care încă se mai împărţeau materialele respective, PDL Brăila a făcut o sesizare în acest sens.
Categorie articol: 

Comentarii