Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Din aproape 500 de mașini verificate anul trecut de RAR la Brăila, jumătate aveau diverse defecțiuni

* șase autovehicule chiar reprezentau pericol iminent de accident * Registrul Auto Român precizează, totuși, că sunt trase pe dreapta pentru verificări doar vehiculele care trezesc suspiciuni

 

 

 

Pe parcursul anului trecut, Registrul Auto Român a verificat în trafic, pe raza județului Brăila, 487 de vehicule. Potrivit unui comunicat de presă, aproape jumătate dintre acestea, mai exact 47,43% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte. În cea mai gravă situație, cu defecțiuni care prezentau pericol iminent de accident, au fost depistate 6 mașini, ceea ce înseamnă 1,23% din totalul celor controlate.

Totodată, din totalul autovehiculelor oprite, în 4,11% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 1,03% aveau probleme legate de identificare și 3,49% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

Registrul Auto Român precizează, totuși, că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România. ”Echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, se menționează în comunicatul de presă.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în județul nostru au fost aplicate 180 de amenzi contravenționale și au fost retrase 172 de certificate de înmatriculare. Dacă s-a procedat la  reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii