Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Din 41 de ambulanţe de la SAJ Brăila, doar 31 sunt funcţionale

Proaspăt repus pe funcţia de director medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila, dr. Florin Ştefan a susţinut, astăzi, o conferinţă de presă, în cadrul căreia a expuns problemele pe care le-a identificat în funcţionarea serviciului. El a vorbit despre starea parcului auto şi a ţinut că precizeze că în urma managementului defectuos din ultimii ani, din cele 41 de ambulanţe care ar trebuie să funcţioneze în sistem, doar 31 sunt funcţionale. Celelalte 10 umblă prin service-urile auto şi nu pot fi folosite, susţine dr. Ştefan.
Mai grav este că, şi din cele 31 de ambulanţe nu se ştie câte sunt într-o stare tehnică bună, asta pentru că reparaţiile s-au făcut doar pe hârtie.
"Plecăm cu ambulanţa şi nu ştim dacă ajungem la bolnav", a spus dr. Florin Ştefan. În plus, din cele două ambulanţe cu medic, acum funcţionează doar una, pentru că cealaltă are probleme tehnice. În aceste condiţii, medicii care pleacă la cazuri grave folosesc ambulanţele mai puţin dotate, cele de tip B, destinate pentru asistenţi. Dr. Ştefan a mai afirmat că managementul la nivelul SAJ a fost unul defectuos, atât pe timpul cât a fost director Silviu Radu, dar şi pe timpul doctoriţei Viorica Uscatu. Proaspătul director medical recunoaşte că este o relaţie tensionată între el (o persoană devenită incomodă după ce a reclamat neregulile constatate), şi conducerea SAJ. El şi-a mai expus şi nemulţumirea legată de faptul că a ajuns să acopere unele ture, întrucât ceilalţi medici mai lucrează şi la Ambulanţa particulară (deţinută de fostul director SAJ, Silviu Radu - n.r.) şi uneori lipsesc.
Despre plecarea şi revenirea doctorului Ştefan de la Ambulanţă, dar şi despre celelalte declaraţii făcute în conferinţa de presă, citiţi mâine în ediţia ziarului "Obiectiv".

 
Categorie articol: 

Comentarii