Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Diana Tusa le explica brailenilor ce-i cu votul uninominal

Candidatul PNL la parlamentare Diana Tusa incepe activitatile de precampanie cu o actiune de promovare a legislatiei in vigoare, cu privire la votul uninominal. Ea spune ca a descoperit ca multi dintre brailenii cu care a stat de vorba in ultima perioada nu au idee de modul in care functioneaza votul uninominal si vrea sa le explice despre ce este vorba, pentru ca acestia sa opteze in cunostinta de cauza. Mai mult, Tusa ti-a deschis si un birou de campanie, care acum se numeste birou de consultare cu cetatenii: “Incep o campanie de promovare a votului uninominal, pentru ca, din discutiile avute cu cetatenii din colegiul in care voi candida am constatat ca mare parte dintr ei nu cunosc diferentele intre vechiul sistem de vot si noul sistem. Votul uninominal fiind o initiativa liberala, consider ca este singurul sistem care este in avantajul alegatorilor, pentru ca da fiecaruia sansa de a alege in cunostinta de cauza, de a se informa cu privire la candidatii care il vor reprezenta, de a vota oameni, nu partide, de a vota proiecte si nu gargara politica. De aceea consider ca este foarte importanta constientizarea de catre populatie a puterii pe care o au prin acest sistem de vot. De astazi, lansez brailenilor invitatia de a veni in acest birou de consultare cu cetatenii, deschis pe Calea Calarasilor, nr 228, la blocul C1, parter, sa-si spuna problemele, sa se informeze cu privire la persoana mea”.
Tusa a mai precizat ca a inceput sa-si construiasca progarmul electoral, bazat pe problemele ridicate de cetatenii din colegiul sau:
“Campania se bazeaza pe un ghid de informare foarte simplu, pe intelesul tuturor, in locul prezentarii stufoase, am ales citeva paragrafe din lege, cu trei pasi simpli pe care trebuie sa-i faci, ca cetatean, la uninominal. Primul pas este acela de a te informa temeinic despre toti candidatii din colegiul tau, al doilea, du-te la sediile lor, la birourile lor, intreaba-i de solutiile la problemele tale. Al treilea pas este sa votezi in cunostinta de cauza omul care este cel mai potrivit, in opinia ta”.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii