Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Diana Mocanu a primit trofeul "Campioni de legenda"

Treizeci de fosti sportivi, medaliati cu aur la individual la Jocurile Olimpice, in perioada 1956-2004, au primit, miercuri, din partea Fundatiei "Casa Campionilor", trofeul "Campioni de legenda", in cadrul unei ceremonii la care au participat numeroase personalitati din lumea sportului.
Cei 30 de fosti sportivi premiati sint urmatorii: Leon Rotman (campion olimpic la canoe, la JO-1956), Viorica Viscopoleanu (atletism, JO-1968), Gheorghe Berceanu (lupte, JO-1972), Nicolae Martinescu (lupte, JO-1972), Vasile Diba (kaiac, JO-1972), Sanda Toma (canotaj, JO-1980), Corneliu Ion (tir, JO-1980), Stefan Rusu (lupte, JO-1980), Ecaterina Szabo (gimnastica, JO-1984), Doina Melinte (atletism, JO-1984), Anisoara Cusmir (atletism, JO-1984), Maricica Puica (atletism, JO-1984), Nicu Vlad (haltere, JO-1984), Petre Becheru (haltere, JO-1984), Vasile Andrei (lupte, JO-1984), Ion Draica (lupte, JO-1984), Valeria Racila (canotaj, JO-1984), Paula Ivan (atletism, JO-1988), Vasile Puscasu (lupte, JO-1988), Sorin Babii (tir, JO-1988), Daniela Silivas (gimnastica, JO-1988), Lavinia Milosovici (gimnastica, JO-1992), Laura Badea (scrima, JO-1996), Simona Aminar (gimnastica, JO-2000), Marius Urzica (gimnastica, JO-2000), Diana Mocanu (natatie, JO-2000), Gabriela Szabo (atletism, JO-2000), Andreea Raducan (gimnastica, JO-2000), Monica Rosu (gimnastica, JO-2004) si Catalina Ponor (gimnastica, JO-2004).
Laureatii au primit trofee, diplome si premii in obiecte oferite de sponsorii evenimentului.
La ceremonie a asistat si fostul presedinte al Comitetului Olimpic Roman, Ion Tiriac. "Dupa parerea mea noi nu am stiut niciodata sa evaluam ceea ce avem. Aceasta este o avutie pe care noi o vom aprecia abia in urmatorii 10-20 de ani, la urmatoarele patru-cinci Olimpiade. Noi nu am semanat. Acum incepem si va dura. Toti acesti oameni au fost de aproape o suta de ori primii in lume la momentul acela. sint niste oameni de exceptie si esti onorat sa fii imprejurul lor", a spus Tiriac.
Intrebat la ce sa se astepte Romania de la Jocurile Olimpice de la Beijing, Tiriac a raspuns: "La Beijing va fi o olimpiada mai dificila, mult mai competitiva dupa parerea mea. In carnetul meu de adrese cred ca va fi cea mai fastuoasa olimpiada a tuturor timpurilor. Banuiesc ca e foarte greu ca intr-un viitor cineva sa egaleze... Eu ii cunosc pe chinezi numai de la Confucius incoace, insa ce au facut oamenii acestia in ultimii opt ani e greu de egalat. In ceea ce ne asteapta pe noi, sa speram ca vom iesi cu capul sus, cu demnitate. Cite medalii? Eu nu fac contabilitate, dar va fi ceva mai greu ca inainte".
Fostul tenisman Ilie Nastase a declarat ca jucatorul Victor Hanescu se afla intr-o forma foarte buna, lucru incurajator in perspectiva Jocurilor Olimpice de la Beijing. "Este bine ca Victor a ajuns sa cistige turnee, pentru ca acest lucru ii da incredere in cariera. Ma bucur pentru el si forma in care se afla este incurajatoare in perspectiva Jocurilor Olimpice", a spus Nastase.
Fosta floretista Laura Badea a afirmat ca atmosfera de la ceremonia de decernare a trofeelor "Campioni de legenda" a fost foarte emotionanta, avind in vedere numarul mare de campioni olimpici care a primit aceasta distinctie.
Pina in prezent, trofeul "Campioni de legenda" a mai fost primit de Iolanda Balas Soter, Elisabeta Lipa, Ivan Patzaichin, Nadia Comaneci si antrenorii de gimnastica Martha si Bella Karoly.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii