Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Dialoguri poetice Braila - Plevna"

In perioada 26 - 27 septembrie, la Braila se desfasoara manifestarea "Dialoguri poetice Braila - Plevna". Intilnirea se inscrie in traditia legaturilor culturale pe care Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" si Cenaclul "Mihail Sebastian" le au, de citiva ani, cu Uniunea Scriitorilor din Plevna - Bulgaria.
Vor fi prezenti la Braila, Stefan Molov, presedintele Uniunii Scriitorilor din Plevna, Valentina Atanasova, Lalka Pavlova, Zdravka Seiretova, Hristina Komarevska, Hristo Ganov. Acestia vor fi insotiti de poeta si traducatoarea Mihaela Desliu, presedinte al Comunitatii "Bratsvo" a bulgarilor din Romania, precum si de Maria Gancev, presedinte si Anastasia Radulov Andriev, vicepresedinte Comunitatea "Hristo Botev" a bulgarilor din Romania.
Vineri, 26 septembrie, scriitorii bulgari se vor intilni cu elevii Liceului de Arta "Hariclea Darclee", iar de la ora 17.00 va avea loc, la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati", lansarea volumului "Poezie pierduta si Poeme in proza", semnat de Constantin Gherghinoiu si prezentat de prof. Viorel Mortu. De asemenea, va fi lansata Revista "Mizia" - Hristo Ganov.
Simbata, 27 septembrie, de la ora 10.00, in sala de festivitati a Bibliotecii Judetene "Panait Istrati" va avea loc intilnirea scriitorilor din Plevna si Braila si vor fi prezentate texte in lectura autorilor.
Evenimentul este oragnizat de Biblioteca Judetena "Panait Istrati" si Cenaclul Uniunii Scriitorilor "Mihail Sebastian".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii