Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dialog social în loc de pichetarea Prefecturii

Ca şi în celelalte judeţe, Vasile Seciu, vicepreşedintele Sindicatului Lumina Brăila s-a adresat Prefecturii cu solicitarea întrunirii membrilor Comisiei de Dialog Social chiar în ziua programată pentru miting. "Acţiunile de protest de până acum ale sindicatelor afiliate Federaţiei Univers au constat, în principal, în pichetarea Ministerului Economiei, dar nimeni din minister nu a venit la discuţii. Astfel s-a luat decizia de a transmite lista de revendicări şi prin intermediul prefecturilor ca reprezentant al Guvernului în teritoriu", ne-a declarat sursa citată, adăugând că dacă în continuare mişcările de protest vor fi trecute cu vederea de factorii decizionali la nivel central, sindicatele sunt hotărâte să treacă la organizarea de greve inclusiv cu întreruperea lucrului.

Sindicaliştii din domeniul energetic solicită ME să renunţe la ideea de înfiinţare a celor două companii rezultate din reorganizarea sectorului energetic, companii în care să fie incluse Nuclearelectrica, Hidroelectrica şi filialele sale. De asemenea, o altă revendicare vizează internalizarea serviciilor care deservesc Hidroelectrica, Transelectrica şi Electrica şi complementar reorganizarea Filialei de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Serv". Totodată, printre nemulţumirile sindicaliştilor din energie se numără lipsa de implicare a ME în urmărirea asigurării calităţii serviciului public de transport şi distribuţie de către operatorii din sistem, fapt "care aduce grave prejudicii salariaţilor şi consumatorilor de energie electrică". Nu în ultimul rând, protestatarii cer vânzarea pachetului de până la 10% din acţiuni de la SC Electrica, din societăţile de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, privatizate cu grupurile CEZ, ENEL, E.ON către salariaţi, membrii Consiliilor de Administraţie şi pensionari din SC Electrica şi filialele sale.

Sindicatul Lumina Brăila reuneşte salariaţi ai Electrica-Distribuţie, Electrica-Furnizare, precum şi ai societăţilor de servicii şi mentenanţă desprinse prin externalizare din Compania Electrica.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii