Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Diacomatu, condamnat la 7 ani și 6 luni închisoare cu executare în dosarul ANRP

* principal fost contracandidat al lui Gheorghe Bunea Stancu la șefia CJ Brăila în 2012, Sergiu Diacomatu a primit, astăzi, o lovitură grea din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul ANRP: 7 ani și 6 luni cu executare * decizia nu este definitivă

 

 

Ex-candidat independent la șefia județului Brăila la alegerile locale din 2012, Sergiu Diacomatu a primit o lovitură grea, astăzi, din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP). Acesta a primit 7 ani și 6 luni cu executare, însă decizia poate fi atacată, ea nefiind definitivă.

În cadrul unei intervenţii telefonice la România TV, Sergiu Diacomatu a declarat: ”Nimeni nu poate înţelege cum e posibil ca din nouă membri ai unei comisii doi să fie condamnaţi, iar restul de şapte achitaţi. Explicaţi-mi cum e posibil ca într-un for colegial în care luaţi o decizie nouă oameni, doi să fie condamnaţi, iar restul achitaţi. [...] Doamna Bica a fost colegă cu mine de comisie. Nimeni nu a făcut nici mai mult, nici mai puţin decât a făcut doamna Bica. [...] Nu poate înţelege nimeni această situaţie. Eu vreau să spun că suntem unii oameni care am avut acces la informaţii şi sunt alţi oameni care nu au avut acces la informaţii şi sunt daţi de-o parte", a declarat Diacomatu.

În acelaşi dosar, omul de afaceri Dorin Cocoş a fost condamnat la 3 ani, o lună şi 10 zile cu executare pentru trafic de influenţă, iar fiul acestuia, Alin Cocoş, a fost achitat. Totodată, Crinuţa Dumitrean a fost condamnată la 7 ani şi 6 luni de închisoare, la fel ca Sergiu Diacomat. Gheorghe Stelian a primit 6 ani de detenţie. Alina Bica a fost achitată pentru abuz în serviciu și pentru primire de foloase necuvenite. Au fost achitaţi și Cătălin Teodorescu, Remus Baciu, Emil Nuţiu, Oana Vasilescu, Lăcrămioara Alexandru, Dragoş Bogdan şi Ionuţ Florentin Mihăilescu.

Reamintim că, Sergiu Diacomatu, fost președinte al Fundației ”Fiii Brăilei” a candidat ca independent la alegerile locale din 2012 pentru fotoliul de președinte al Consiliului Județean ca principal contracandidat al lui Gheorghe Bunea Stancu, obținând un scor foarte apropiat de învingător.
Categorie articol: 

Comentarii