Mergi la conţinutul principal

Dezinsectii si deratizari anuale obligatorii, pe raza municipiului

Dezinsectie si deratizare efectuate obligatoriu cel putin o data pe an, in cladirile apartinind atit persoanelor fizice, cit si celor juridice de pe raza municipiului Braila, fie ele asociatii de proprietari, institutii publice, firme, sau simpli proprietari de case. Sarcina achizitionarii acestor servicii, precum si a platii lor, le apartine persoanelor fizice si juridice vizate. Cine n-o face primeste o amenda cuprinsa intre 1.500 si 2.000 RON. Sint doar citeva dintre prevederile noului regulament de organizare si functionare a activitatii de dezinsectie, deratizare, dezinfectie din municipiu. Regulamentul, aprobat recent de Consiliul Local Municipal, doreste sa puna ordine in activitatile de acest gen, de care raspunde Primaria. Obstructionarea activitatii operatorilor care se ocupa de aceste dezinsectii si deratizari se pedepseste si ea cu amenda intre 500 si 1.000 lei. In plus, ridicarea din zonele tratate, a momelilor, de catre persoane care nu apartin serviciului specializat DDD, se sanctioneaza cu amenda intre 500 si 1.000 RON.
Activitatea de dezinsectie, asa cum este ea reglementata acum, se efectueaza obligatoriu in: cladirile institutiilor publice, partile comune ale cladirilor de tip condominiu, case, canalele in care sint amplasate retelele de alimentare cu apa, canalizare si termoficare, parcuri, spatii verzi, cimitire, maluri de lac, piete, tirguri si oboare, bilciuri, zone demolate si neconstruite, subsoluri uscate, umede sau inundate. In ceea ce priveste dezinfectia, aceasta se face la rampe de gunoi, platforme de gunoi, ghene de gunoi, in mijloace de transport in comun, in unitati de invatamint si sanitare aflate in subordinea autoritatilor locale in locuri in care exista focare declarate care pun in pericol sanatatea oamenilor si a animalelor.
Deratizarea este obligatorie pentru cladirile institutiilor publice, partile comune ale cladirilor de tip condominii, canale in care sint amplasate retele de alimentare cu apa, canalizare si termoficare, parcuri, cimitire, maluri de lac, piete, tirguri, oboare, bilciuri, zone demolate si neconstruite, subsoluri uscate sau umede, in parcuri, cimitire, spatii verzi si maluri de lac.
Operatorii care ofera acest tip de servicii sint obligati sa anunte beneficiarul despre inceperea lucrarilor in teren cu cel putin 5 zile inainte, iar daca acesta refuza tratamentul, este pasibil de amenda.
Documentul stabileste si niste indicatori de performanta pentru acest tip de activitati, cum ar fi: asigurarea continuitatii din punct de vedere cantitativ si calitativ; excluderea oricarei discriminari privind accesul la serviciile de deratizare, dezinsectie si dezinfectie, respectarea reglementarilor specifice din domeniul protectiei mediului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro