Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dezinfectare de 1 milion de lei

• banii provin din fondul de rezervă, dar şi de la activităţile culturale programate pentru anul acesta, care fie au fost anulate din pricina pandemiei de coronavirus, fie erau programate undeva spre finele lui 2020 • primarul Marian Dragomir a anunţat că acţiunile de dezinfectare a străzilor şi scărilor de blocuri din municipiu vor continua, în ciuda unui mesaj, recent, al Ministerului Sănătăţii, prin care s-a recomandat spălarea pe bază de săpunuri convenţionale sau detergenţi

 

Municipalitatea a alocat o sumă consistentă pentru dezinfectarea străzilor şi scărilor de blocuri în contextul pandemiei de coronavirus. Mai exact, ieri, 7 aprilie, a avut loc o şedinţă extraordinară a CLM Brăila, care s-a desfăşurat prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferinţă, întocmai şedinţei ordinare din 31 martie, unde subiectul dezinfectărilor a fost principalul de pe ordinea de zi. Pe scurt, a fost aprobată o rectificare bugetară şi s-a transferat suma de 750.000 lei din fondul de rezervă, respectiv cea de 250.000 lei de la activităţile culturale ce urmau să aibă loc în acest an (dar care au fost amânate), către bugetul Serviciului de Utilitate Publică de Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) Brăila. În total, 1 milion lei pentru viitoarele acţiuni de dezinfectare a străzilor şi blocurilor din oraş.

Din raportul proiectului privind alocarea sumei de 750.000 lei din fondul de rezervă pentru combaterea coronavirus, aflăm că veniturile şi cheltuielile bugetului local au fost fundamentate şi înscrise în formularul de buget, supuse dezbaterii publice şi aprobate de autoritatea deliberativă prin HCLM 67 din 20 februarie 2020, la nivelul sumei de 575.713.000 lei - venituri şi 590.713.000 lei - cheltuieli. Diferenţa dintre acestea, în sumă de 15.000.000 lei, se acoperă din excedentul bugetar al anului precedent.

În ceea ce priveşte bugetul general centralizat al Municipiului Brăila pe anul 2020,  de asemenea rectificat prin votul consilierilor, acesta va rămâne la nivelul de 654.249.000 lei la venituri şi 680.234.000 lei la cheltuieli. Diferenţa dintre acestea, în sumă de 25.985.000 lei fiind acoperită din excedentul bugetar al anului precedent.

Cele trei proiecte, cel privitor la rectificarea celor 750.000 lei din fondul de rezervă, rectificarea bugetului SUPAGL şi rectificarea bugetul general centralizat al Municipiului Brăila pe anul 2020 au fost aprobate în unanimitate, fără niciun fel de dezbatere în şedinţa extraordinară a CLM Brăila. Menţionăm că la lucrările şedinţei au participat 24 de consilieri, 3 fiind absenţi motivat.

 

Primarul anunţă că lucrările de dezinfectare vor continua la nivelul oraşului

 

După şedinţa extraordinară a CLM Brăila, primarul Marian Dragomir a postat un mesaj pe reţelele de socializare în care a prezentat detaliat programul cu viitoarele intervenţii la nivelul oraşului, pentru dezinfectarea străzilor şi a scărilor de blocuri. Acesta a dorit să puncteze că acţiunile vor continua, în ciuda unui mesaj al Ministerului Sănătăţii din data de 3 aprilie, prin care li s-a recomandat autorităţilor spălarea pavajelor urbane, prin proceduri obişnuite, pe bază de săpunuri convenţionale sau detergenţi convenţionali, asta însă, după ce Primăriile au achiziţionat substanţe recomandate de Guvern pentru dezinfectări.

“Am rectificat bugetul Primăriei Brăila: 1.000.000 lei pentru combaterea COVID-19 - 750.000 lei din fondul de rezervă; 250.000 lei de la acţiunile culturale anulate aferente perioadei 7 martie - 7 iunie - Festivalul Florilor, Festivalul Dulciurilor, 1 Iunie Ziua Copilului, Festivalul Internaţional al Muzicilor Militare, Deplasare Nilufer Turcia, Ziua Femeii, Lumină din Lumină (Sărbători Pascale, Olimpiade şcolare anulate). Banii vor fi folosiţi pentru: dezinfectarea scărilor de bloc şi a străzilor cu soluţii omologate de Ministerul Sănătăţii, la fel cum fac toate ţările. Vom ignora ultima postare a ministerului privind faptul că spălarea străzilor nu combate COVID-19. Dacă prin Ordonanţă Militară suntem obligaţi să dezinfectăm scările de bloc (domeniu privat) de ce să nu dezinfectăm şi străzile?”, a declarat Dragomir.

Acesta a dorit să mai sublinieze că dezinfectarea celor peste 4.000 de scări de bloc din Brăila a început şi o să se realizeze în mod permanent. Dragomir a reamintit zonele unde s-a acţionat de joi, 02 aprilie, până în prezent, dar a punctat şi locaţiile care urmează să fie dezinfectate.

“Miercuri (08.04.2020) - Bulevardul Independenţei - Blocurile: A1, A2, A3, Turn; Strada Unirii - Blocurile: Turn, D1, D2, C5, B6, B5, B4, B3, B2, B1, C1, C. Joi (09.04.2020) Strada 1 Decembrie 1918 Blocurile: 3A, 3B, B33, B34, C1, C2”, a precizat edilul-şef.

 

Se vor monta aparate pentru soluţii dezinfectante în scările blocurilor

 

Dragomir a mai dorit să le transmită brăilenilor câteva mesaje privind montarea de aparate cu soluţie dezinfectantă la nivelul scărilor de bloc.

“Vă rugăm să: le folosiţi cu eficienţă şi responsabilitate; ne transmiteţi imagini cu persoanele care le vandalizează sau le fură. Licitaţia se va face cu transparenţă maximă prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice şi se va anunţa în presa locală, pe site-ul primăriei, dar şi pe pagina de Facebook. Vă rugăm să ne ajutaţi cu furnizori serioşi pe care să-i convingeţi să se înscrie în S.E.A.P. şi să aplice pentru a cumpăra produsele cât mai ieftin. În paralel, în această perioadă, vă puteţi implica pentru a creşte siguranţa locatarilor dar şi pe a dumneavoastră, dezinfectând scara blocului, liftul, mânerul uşii şi vă mulţumesc anticipat pentru implicare”, a conchis primarul.
Categorie articol: 

Comentarii