Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dezbatere în CLM pentru realizarea unui heliport la Brăila

* după cazul recent în care viaţa unui tânăr de 15 ani a fost pusă în pericol pentru că nu a putut fi transportat de urgenţă la spital în Bucureşti cu elicopterul pe timpul nopţii, consilierii municipali iau în calcul necesitatea realizării unui heliport * cel care a venit cu ideea a fost consilierul municipal independent Lucian Căprariu (Brăila Nouă) * primarul Marian Dragomir a afirmat că singurul teren al municipalităţii care s-ar preta pentru un heliport se află între Brăila şi Galaţi însă investiţia ar trebui să fie făcută de SMURD

 

 

Consilierii municipali au dezbătut, recent, necesitatea realizării unui heliport în Brăila. Asta după cazul în care viaţa unui tânăr de 15 ani care suferise un accident vascular cerebral a fost pusă în pericol deoarece deşi avea nevoie să fie transportat de urgenţă la spital în Bucureşti, elicopterul SMURD nu a putut ateriza pe Stadionul Municipal pe timpul nopţii, astfel că s-a apelat la ambulanţă. Cel care a ridicat problema în şedinţa ordinară a CLM este consilierul municipal independent Lucian Căprariu (liderul Brăila Nouă). Acesta a amintit episodul subliniind că viaţa tânărului a putut fi salvată în cele din urmă, însă cu precizarea că prin acest caz s-a mai descoperit o problemă serioasă cu care municipalitatea se confruntă. Căprariu a propus ca Primăria să identifice un teren şi să realizeze propriul heliport

Este o investiţie absolut normală pentru secolul ăsta, pentru un oraş ca Brăila. Haideţi să găsim un teren şi să facem o investiţie. Nu este mare!”, a declarat Căprariu.

Primarul Marian Dragomir a afirmat că în momentul de faţă municipalitatea poate doar pune la dispoziţie un teren pentru realizarea unui heliport, însă investiţia trebuie să fie făcută de SMURD. Mai mult, acesta a punctat că nu prea mai există foarte multe spaţii pe care Primăria le are, care s-ar preta pentru aşa ceva, doar un teren între Brăila şi Galaţi.

Din punct de vedere legal, Primăria Brăila în momentul de faţă permite aterizarea elicopterului pe timp de zi în zona stadionului. Dacă cumva cei de la SMURD menţionează că acel teren se pretează acestei investiţii, ei sunt singurii abilitaţi în a face asemenea investiţii, dar noi le dăm terenul cu siguranţă. De asemenea, dacă există un alt teren, acesta trebuie să îndeplinească anumite condiţii tehnice privind aterizarea pe timp de noapte. Noi o să le facem o adresă scrisă. Dar probabil dacă va trebui să se aterizeze noaptea se vor orienta pe un teren situat în afara Municipiului Brăila într-o zonă în care să nu existe clădiri”, a declarat Dragomir.

Căprariu a insistat că investiţia poate fi a municipalităţii, însă primarul a explicat că înainte de toate, chestiunea trebuie discutată din punct de vedere juridic. Dragomir l-a rugat pe Căprariu să nu confunde o investiţie privată şi una publică. Consilierul municipal independent a adăugat că s-ar putea analiza chiar şi achiziţionarea unui teren pentru realizarea unui heliport.

La rândul său, liberalul Sorin Ioniţă a amintit că în zona de pe Faleză, vizavi de Moara Violatos a existat cândva o zonă marcată unde elicopterele puteau ateriza, astfel că ar putea fi o variantă de luat în calcul pentru acest lucru.

 

 

 




Categorie articol: 

Comentarii