Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dezamagire totala

HC Dunarea a inregistrat, duminica, un esec rusinos, nu numai prin prisma rezultatului, ci si a modului in care handbalistele brailene au inteles sa abordeze meciul cu Astral Posta Cilnau.
Primul semnal de alarma s-a tras practic dupa meciul de la Timisoara unde, in locul unei victorii, au plecat cu un singur punct. Chiar daca situatia nu este una ingrijoratoare, momentul Astral a fost aspru criticat atit de antrenoarea echipei, cit si de presedintele sectiei de handbal.
De partea cealalta, antrenorul si jucatoarele buzoiene, firesc, erau in culmea fericirii dupa victoria clara, la finalul unei partide pe care antrenorul Romeo Ilie a considerat-o cea mai buna din aceasta parte a turului.
In continuare va prezentam reactiile unora dintre oficialii celor doua echipe.

"Ce poti sa pretinzi de la o formatie ai carei portari au aparat doar cinci mingi?"

La finalul partidei, antrenoarea braileana nu prea avea cuvinte pentru a caracteriza evolutia elevelor sale. Au fost mai degraba comentarii asupra jocului, fara a fi foarte transanta.
"La prima vedere a fost un meci in deplasare cu o echipa buna. Partea cea mai rea este insa aceea ca, desi le-am avertizat ca Astral Posta Cilnau este mai puternica decit Tomis, jucatoarele nu au inteles nimic. Ce poti sa pretinzi de la o formatie ai carei portari au aparat doar cinci mingi, iar Moise si Luca au avut un spirit de conservare mai mult decit era normal?
Intr-adevar, buzoiencele au avut interventii mai dure aproape de limita regulamentului, dar asta nu scuza cu nimic prestatia noastra.
Deocamdata ma abtin sa fac alte comentarii, iar handbalistelor le voi spune tot ce am de spus la sedinta tehnica din aceasta saptamina. Sper ca acesta a fost un accident si ca el nu se va mai repeta", a declarat dupa meci Alexandrina Soare.

"Criticam ceea ce este de criticat, laudam ceea ce este de laudat si mergem inainte"

Presedintele sectiei de handbal a fost insa mult mai transant si chiar daca nu a folosit termeni duri sau amenintatori a caracterizat foarte clar situatia.
"Nu am cuvinte. Sint dezolat total. Nu pentru ca am pierdut, ci pentru maniera in care am pierdut. Fata de partida cu Tomis, la Buzau nu am jucat nimic nici in atac nici in aparare. In doar patru zile am trecut de la extaz la agonie, cam aceasta a fost starea noastra de spirit din timpul meciului.
Trebuie sa invatam din aceasta experienta trista si nu vom lua deocamdata masuri disciplinare va trebui insa sa analizam carentele din acest meci impreuna cu staff-ul tehnic si sa luam masurile care se impun.
Eu stiu ca fetele sint mai dificile, au caderi si urcusuri dar trebuie sa invatam rapid din erorile acestui joc si sa nu le mai repetam, pentru ca la Buzau trebuia sa luam cel putin un punct", aprecia Ionel Antihi.
Desi a considerat ca handbalistele brailene au jucat lamentabil, sursa citata considera ca nu este un moment cheie si ca lucrurile trebuie sa mearga mai departe, cu corecturile de rigoare, pe fagasul programat: "Mergem inainte. Criticam ceea ce este de criticat, laudam ceea ce este de laudat si nu trebuie sa facem un capat de tara din aceasta infringere. Campionatul este lung si el are si lucruri bune si lucruri rele, important este ca la finalul lui sa ne vedem sacii in car".

"Nu ma asteptam la o asemenea diferenta"

Foarte fericit, dupa fluierul final care consemna victoria echipei sale in fata brailencelor, antrenorul Romeo Ilie a considerat ca Astral Posta Cilnau a facut cel mai bun joc al sau din acest campionat si ca atu-ul sau in acest joc a fost eficacitatea sistemului defensiv: "Apararea si-a facut datoria, ba mai mult, pot spune ca a fost atu-ul echipei noastre in partida cu HC Dunarea. Desi am facut cel mai bun joc al nostru din acest tur de campionat, sincer nu ma asteptam la o asemenea diferenta de scor deoarece stiam ca Braila are o echipa incomoda. Am razbunat in felul acesta nerealizarile din sezonul trecut si sper ca de acum Astralul sa joace la valoarea pe care ne-o dorim cu totii."
La rindul lor, cele mai bune jucatoare ale gazdelor, Ionela Goran si Ana Maria Barbu, erau fericite ca au reusit sa-si ia revansa.
"Sincera sa fiu, nu ma asteptam la un asemenea scor, dar tinind cont de modul exemplar in care toate jucatoarele s-au concentrat si angajat, rezultatul este cel meritat", a declarat Goran.
In plus fata de colega sa, Ana Maria Barbu a tinut sa completeze: "Aveam o polita de platit si ma bucur enorm ca am reusit sa o facem".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii