Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Detinutii de la Tichilesti, la teatru si la pescuit

Un grup de 15 tineri privati de libertate de la Penitenciarul pentru Minori si Tineri Tichilesti a mers, ieri, la Teatrul "Maria Filotti" din Braila, unde au vizionat comedia "Amintiri din Copilarie" alaturi de alti elevi din comunitate. Tinerii detinuti au avut astfel posibilitatea de a se bucura de o iesire in mijlocul comunitatii si de a se delecta cu intimplarile lui Nica. De asemenea, in dimineata zilei de astazi, 5 detinuti din Penitenciarul Tichilesti vor iesi la pescuit, actiunea marcind finalizarea programului de educatie ecologica "Fir intins" derulat la nivelul institutiei. Aceste actiuni au ca scop reabilitarea persoanelor private de libertate in vederea reinsertiei sociale si reducerea riscului de degradare a conditiei tinarului pe parcursul executarii pedepsei.
"Societatea a inceput sa constientizeze faptul ca simpla detentie pentru o perioada mai scurta sau mai lunga a unor persoane nu va modifica cu nimic atitudinea acestora referitoare la viata in comunitate si fata de valorile sociale. Daca sintem de acord ca toti acesti oameni apartin societatii, trebuie sa identificam metode si posibilitati pentru a-i ajuta. Educatia in detentie presupune, pe linga activitati generale (scolarizare, calificare, recreative) sau cele specifice (terapeutice, consiliere, stimulare aptitudinala) si activitati de difuzarea culturii", a precizat purtatorul de cuvint al Penitenciarului pentru Tineri si Minori Tichilesti, Ionel Dinca.
Reintegrarea sociala a persoanelor private de libertate constituie obiectivul prioritar al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, in prezent aflindu-se in derulare un amplu proces de reformare a activitatilor desfasurate in penitenciare, in spiritul Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal si a reglementarilor europene in domeniu.
Categorie articol: 

Comentarii