Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Detinutii de la Tichilesti au oferit daruri de Ziua Copilului

In apropierea zilei de 1 Iunie, 21 de copii de la Gradinita cu program prelungit nr. 5 din municipiu au avut parte de o surpriza placuta. Ieri, ei au fost vizitati de un grup de 5 tineri de la Penitenciarul Tichilesti, care le-a oferit daruri simbolice, constind in jocuri puzzle si jucarii confectionate din placaj. Actiunea a fost organizata la initiativa Serviciului de Interventie Psihosociala din cadrul Penitenciarului de Minori si Tineri Tichilesti, condus de Ionel Craioveanu.
"Tinerii au virste cuprinse intre 17 si 20 de ani si pregatesc de doua luni acest moment, au confectionat, din placaj pictat cu imagini din povesti, mai multe jocuri puzzle si jocuri logice de asamblare pentru a le oferi copiilor", ne-a declarat purtatorul de cuvint la P.M.T. Tichilesti, Ionel Dinca.
Dupa ce au prezentat un moment artistic, au cintat si au recitat poezii, sub indrumarea educatoarei Elena Ifrim, copiii, care sint la grupa mare pregatitoare, s-au grabit sa se aseze in jurul masutelor pentru a-si primi jocurile. Ajutati de cei 5 tineri care le-au confectionat, micutii au inceput sa asambleze piesele de puzzle, dind viata unor personaje din povesti. In afara de aceste jocuri, copiii au mai primit si elefanti confectionati tot din placaj.
Directorul Gradinitei nr. 5, Tincuta Apostol, a apreciat initiativa celor de la Penitenciarul Tichilesti, care a adus bucurie in sufletele celor mici, in preajma Zilei Internationale a Copilului.
Purtatorul de cuvint al P.M.T. Tichilesti, Ionel Dinca, a mai spus ca si in anii trecuti au fost organizate astfel de actiuni, aceasta fiind cea de-a patra. "Am mai fost la Gradinita "Craiasa Zapezilor" si la Centrul de Plasament nr. 7, unde sint copii cu dizabilitati, am oferit icoane pe sticla, planse pictate cu imagini din povesti si papusi confectionate din diverse materiale", a spus Ionel Dinca.
Acesta a precizat ca prin asemenea activitati se urmareste promovarea imaginii institutiei ca partener social, cresterea transparentei privind activitatea din penitenciar si implicarea societatii civile in sustinerea activitatii din Penitenciarul Tichilesti.
Categorie articol: 

Comentarii