Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Detinutii braileni au inceput scoala

Ieri dimineata, la Penitenciarul Braila s-a desfasurat festivitatea de deschidere a anului scolar 2008 - 2009. In baza protocolului de colaborare incheiat cu Inspectoratul Scolar Judetean, la eveniment s-au deplasat reprezentanti ai Scolii "Mihai Eminescu", - inv. Valeriu Partene, de la Grupul Industrial "C. D. Nenitescu" - director adjunct Angelica Musat si de la Scoala Nr. 5, prof. Liliana Elena Manea. Protocolul are drept obiectiv crearea cadrului care sa permita imbunatatirea conditiilor de scolarizare, educare si profesionalizare a persoanelor aflate in executarea unei pedepse private de libertate, in conditii similare celor din comunitate, pentru a creste sansele de reintegrare a acestora. "Adaptarea scolara si pe aceasta cale integrarea sociala sint in masura sa previna comportamentele deviante, vizind din interior actele de pre si delincventa. Scolarizarea organizata si desfasurata in penitenciar constituie o componenta principala a normalizarii si incurajeaza independenta si responsabilitatea detinutilor", a declarat purtatorul de cuvint al Penitenciarului Braila, subcomisar Simona Cioara.
Pentru acest an scolar, Serviciul Educatie si Interventie Psihosociala din cadrul institutiei a selectionat un numar de 77 detinuti care indeplineau conditiile prevazute de lege pentru a fi scolarizati. Astfel, la clasele I-IV au fost selectionate 10 persoane private de libertate, la V-VIII vor urma cursuri 32 de detinuti, iar pentru clasele IX - XII au fost selectate 35 persoane private de libertate. Scolarizarea desfasurata in cadrul Penitenciarului ii va ajuta pe detinuti sa aiba o atitudine pozitiva, sa invete o meserie si sa presteze o munca utila in societate.
Potrivit legii 275/2006, detinutii care merg la scoala beneficiaza de 30% din salariul minim economie in functie de numarul de ore la care participa si de 30 de zile cistig la absolvirea unui semestru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii