Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Detinuta gravida ar putea scapa definitiv de puscarie

Cazul descoperit de reporterii nostri la finele lunii iulie, in Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta Braila, este pe cale de a se rezolva definitiv. Gicuta Coman, 29 de ani, incarcerata la 29 iunie a.c., pentru sase luni, pentru neplata pensiei alimentare, gravida in sase luni si jumatate, pusa in libertate provizorie, pe 4 august, dupa mediatizarea povestii ei de catre jurnalistii nostri, ar putea scapa definitiv de pedeapsa. Ieri, avocatii care au preluat cazul Gicutei Coman ne-au spus ca si-au formulat deja apararea si ca vor cere, la Judecatoria Insuratei, revizuirea dosarului femeii, respectiv anularea sentintei de condamnare la sase luni de inchisoare.

"Reaua credinta trebuie demonstrata"

"Atunci, dupa ce a fost pusa provizoriu in libertate, am dus-o acasa si am vorbit sa adunam toate actele pentru a cere revizuirea dosarului ei. Ea detine documente potrivit carora i-a platit, totusi, fostului sot o parte din banii aferenti pensiei alimentare pentru primul copil, insa se pare ca fostul sot a refuzat sa ridice banii, in mai multe rinduri. Vrem, de asemenea, sa dovedim ca ea nu are venituri si ca 500.000 lei este o suma prea mare, mai ales ca mai are un copil cu actualul sot si este si insarcinata. Vom demonstra si ca ea nu a dat dovada de rea credinta, ca si-a mai cautat copilul si ca a platit atit cit a putut. Instanta, daca a condamnat-o la privare de libertate trebuia sa demonstreze reaua credinta. Asa se face, reaua credinta trebuie demonstrata. Ne grabim sa cerem revizuirea dosarului si anularea sentintei, fiindca, daca, doamne fereste ea pierde sarcina, este incarcerata din nou", ne-a declarat avocatul Gheorghe Florescu, din Baroul Bucuresti. La data la care a fost pusa in libertate, medicii legisti au constatat ca exista riscul unui avort spontan.
Reamintim ca Gicuta Coman era gravida la momentul incarcerarii, iar politistii n-au facut decit sa puna in aplicare un mandat de executare a 6 luni de inchisoare pentru neplata pensiei alimentare, femeia fiind condamnata definitiv si irevocabil, fiindca n-ar fi platit, timp de doi ani, cu rea credinta, plata pensiei de intretinere pentru copilul pe care-l are cu fostul sot. Mai mult, avocatul Florescu a sustinut ca intentioneaza sa ceara si incredintarea copilului mai mare mamei, mai ales ca ea doreste acest lucru. "Problema este ca nu are posibilitati financiare. Am intrat atunci in curtea ei si era... vai de capul ei!", a mai spus Florescu.
"Gicuta Coman s-a reintegrat bine in familia sa din comuna Viziru. N-avem nici o problema. Am inteles ca avocatii i-au dat si bani ca sa traiasca o bucata de vreme, ca i-au platit pensia restanta si ca intentioneaza sa-i dea si de acum incolo bani pentru acest lucru. Ea este bine, sotul si copilul au primit-o bine", ne-a relatat Paraschiv Nitu, seful Postului de Politie Viziru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii