Mergi la conţinutul principal

Deszăpezirea arată foarte bine pe hârtie

Pe hârtie, pregătirile pentru deszăpezire din iarna care vine stau bine spre foarte bine. Cel puţin asta reiese din prezentările făcute, ieri, de autorităţile municipale şi judeţene, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural ce a avut loc în Sala Mare a Prefecturii. Despre cum stau lucrurile în municipiu a vorbit primarul Aurel Simionescu. Acesta a spus că se va face tot posibilul ca străzile să fie circulabile după venirea ninsorilor, însă s-a declarat convins că vor exista nemulţumiri din partea brăilenilor, mai ales în contextul în care şantierele deschise pe Calea Călăraşilor, B-dul Dorobanţilor sau Calea Galaţi vor îngreuna activitatea de deszăpezire. "Nemulţumiri vor fi, probabil, mai ales cu lucrările care se desfăşoară în municipiu. Ne vom strădui să avem o organizare mai bună decât anul trecut, dar şi comportamentul brăilenilor contează. Fac un apel către aceştia să încerce să parcheze maşinile în aşa fel încât să nu mai încurce utilajele de deszăpezire şi totodată să şi le echipeze corespunzător condiţiilor atmosferice, ca să nu rămână blocaţi în trafic şi să încurce circulaţia, cum s-a întâmplat în multe cazuri iarna trecută", a spus edilul-şef. Simionescu a mai anunţat că cele trei firme de salubritate i-au prezentat situaţia utilajelor disponibile şi a stocurilor de material antiderapant. Astfel, în iarna care vine se va acţiona pe străzile Brăilei cu 126 de utilaje, de toate categoriile. În ceea ce priveşte antiderapantul, este în derulare aprovizionarea cu sare, astfel încât stocurile să fie suficiente atunci când se va înrăutăţi vremea. Primarul Simionescu a ţinut să precizeze că spre deosebire de felul cum s-a acţionat anul trecut, de data asta a ţinut în mod deosebit ca să existe o repartizare bine stabilită a utilajelor pe străzi. "O să se ştie de la început unde trebuie să acţioneze fiecare utilaj. Nu o să mai tolerăm situaţii de genul «Eu trebuia să dau zăpada pe Cuza, dar m-a trimis şeful pe Independenţei, iar Cuza a rămas necurăţată». O să facem plata doar pentru străzile aduse «la negru», adică fără zăpadă sau gheaţă pe asfalt", i-a avertizat Simionescu pe operatorii de salubritate - "Braicata", "Eco" şi RER - care se vor ocupa de deszăpezire, fiecare pe sectorul unde îşi desfăşoară activitatea de salubrizare curentă.

Licitaţie pentru drumurile judeţene

Pe reţeaua de drumuri naţionale, ce totalizează 250 de kilometri în judeţul nostru, deszăpezirea va fi asigurată de "Tehnologica Radion" SRL Bucureşti, firmă ce a încheiat în acest sens un contract multianual cu Regionala Drumuri Naţionale Constanţa. Valentin Şerban, adjunctul şefului Secţiei Drumuri Naţionale Brăila a precizat că în vederea pregătirilor de iarnă s-au făcut reparaţii asfaltice pe 25.000 metri pătraţi de şosea şi tratamente bituminoase pe 105.000 mp. Totodată, parazăpezile au fost montate în proporţie de 75%. În total, panourile parazăpezi se vor întinde pe 18.744 metri liniari, cu 6.184 ml mai mult decât anul trecut. Pentru activităţile de deszăpezire pe drumurile naţionale sunt disponibile 8 autobasculante cu lamă, 4 încărcătoare frontale, 4 unimoguri şi 3 autofreze.
Pe drumurile judeţene aflate în administrarea Consiliului Judeţean Brăila, ce însumează 604,4 km, nu se ştie încă ce firmă va acţiona în această iarnă. Urmează să fie organizată o licitaţie, iar societatea câştigătoare va fi anunţată în luna noiembrie. Reamintim că, anul trecut, de deszăpezirea drumurilor judeţene s-a ocupat "Tancrad" Galaţi.
Deocamdată, până la stabilirea câştigătorului la respectiva licitaţie, CJ promite că, până la 1 noiembrie, va finaliza lucrările de întreţinere a şoselelor pe care le are în administrare. Aceste lucrări vizează repararea suprafeţei carosabile prin turnarea de plombe şi covoare asfaltice, îndepărtarea vegetaţiei de pe marginea drumurilor, plantarea de indicatoare rutiere. La şedinţa Colegiului Prefectural nu s-a precizat însă câte sectoare de drum vor beneficia de asemenea lucrări de întreţinere şi pe ce lungime.
În ceea ce priveşte drumurile comunale, acestea vor fi deszăpezite, în majoritatea cazurilor, cu utilaje deţinute de administraţiile locale. Astfel, din 43 de unităţi administrativ teritoriale ale judeţului nostru, 31 au în proprietate utilaje de deszăpezire. Celelalte 12 urmează să încheie contracte de prestări servicii cu firme specializate. După cum a informat subprefectul Veronica Macri, cele 31 de primării ce deţin utilaje şi-au asigurat deja şi stocurile de material antiderapant, iar 12 sunt în curs de aprovizionare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro