Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Despre pensia de 32.068 de lei din Brăila. Lucrurile nu au cum să rămână aşa

O dovadă că sistemul funcţionează prost, că trebuie schimbat din temelii, este şi că un individ din Brăila a ajuns să primească pensie de 32.068 de lei.

Este un fost judecător sau procuror, asta e sigur, deşi publicaţia Obiectiv Vocea Brăilei, care a scris despre această pensie, nu a precizat unde anume a lucrat persoana cu pricina.

Pe mine personal nu mă interesază numele persoanei, deci nu este un atac la persoană. Doar aş vrea să fie făcută publică instituţia unde ea (persoana) a lucrat de a ajuns să încaseze o astfel de pensie.

Şi aş mai vrea să aflu ceva. Veniturile din ultimii 2 ani ai individului cu pricina. Asta ca să vedem cu toţii cum i-au crescut veniturile respectivului în anul dinaintea pensionării, comparativ cu anul anterior.

Dar dincolo de asta, este limpede că lucrurile nu au cum să rămână aşa. Nu ai cum să  primeşti o pensie de 32.068 de lei lunar (aproximativ 6.700 de euro) într-un oraş sărac ca Brăila. A, dacă ai lucrat la stat, da!, se poate. Cu complicitatea legilor prost făcute de-a lungul anilor de nişte parlamentari proşti sau ticăloşi.

Tot vorbim de echitate socială. Serios? Echitate în folosul cui? Este o mizerie să stabileşti pensia cuiva (magistraţi, de exemplu) la nivelul a 85% din media salariilor ultimelor 12 luni. Şi ce să vezi? În anul dinaintea pensionării, tuturor le cresc veniturile pe fluturaşul de salariu în urma căruia se calculează ulterior pensia.

Dar stau şi mă gândesc la persoana asta care are pensie 32.068 de lei, lunar, cum nici în Germania sau Spania nu întâlneşti. Oare nu îi este jenă să meargă pe stradă când ştie că nu ar fi trebuit să încaseze aceşti bani nici dacă ar fi inventat focul? (Pensionarul De Lux)

 
Categorie articol: 

Comentarii