Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Designerul Florentina Giol realizează măşti din bumbac, reutilizabile

• „E o situaţie dificilă pentru toată lumea. E bine să ajutăm cu toţii şi să depăşim împreună problemele cu care ne confruntăm”, ne-a mărturisit artistul brăilean • Florentina Giol a donat 25 de măşti de bumbac redacţiei „Obiectiv-Vocea Brăilei”

 

Cunoscutul designer brăilean, Florentina Giol, se alătură creatorilor de modă şi antreprenorilor din industria textilă care produc măşti faciale de bumbac, reutilizabile, cu două straturi, răspunzând, astfel, solicitărilor tot mai mari, existente la ora actuală în municipiul Brăila şi nu numai. 

„E o situaţie dificilă pentru toată lumea. E bine să ajutăm cu toţii şi să depăşim împreună problemele cu care ne confruntăm. Ideea realizării măştii de bumbac a fost a unei colege de atelier, care a propus să ne realizăm singure măşti de bumbac faciale, în condiţiile în care nu se mai găseau în farmacii”, ne-a mărturisit Florentina Giol.

Masca de protecţie facială, realizată de designerul brăilean, este 100% din bumbac, de culoare neagră, cu două straturi şi două feţe. Florentina Giol a lansat provocarea pe pagina personală de Facebook, însă doritorii o pot contacta şi la numărul de telefon 0786.299.630. Măştile fashion marca „Florentina Giol” sunt realizate în atelierul propriu al artistei şi pot fi achiziţionate cu 10 lei bucata. Florentina Giol a donat, deja, un lot de 25 de măşti de bumbac redacţiei „Obiectiv-Vocea Brăilei”.

Măştile realizate de Florentina Giol pot fi reutilizate după spălare cu apă caldă.

Reamintim că, zilele acestea, două firme brăilene de confecţii, Braiconf şi Magenta, au luat decizia de a realiza măşti de protecţie faciale. Preţul unei măşti realizate de Braiconf este de 20 de lei.  

Absolventă a Facultăţii de Arte Decorative şi Design din cadrul Universităţii de Arte Bucureşti (specializarea Arte Textile-Modă, în anul 2000) şi membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România-Filiala Brăila, Florentina Giol a lansat, pe 26 februarie 2020, Colecţia „Blue Bird”, în Holul Monumental al Teatrului „Maria Filotti” din Brăila. Gazda evenimentului monden - care a adunat laolaltă artişti, oameni de cultură, oficialităţi publice locale, elevi şi studenţi de la Arte, dar şi zeci de brăileni iubitori de frumos - a fost Lucian Sabados, managerul Teatrului „Maria Filotti” Brăila.

Designerul Florentina Giol a absolvit Liceul de Arte “Hariclea Darclee” şi i-a avut profesori pe cunoscuţii maeştri Hugo Mărăcineanu şi Gheorghe Mosorescu, care i-au îndrumat paşii pe tărâmul artelor.
Categorie articol: 

Comentarii