Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Desemnarea candidatului ACL la preşedinţie se amână

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, precizează că desemnarea candidatului Alianţei Creştin Liberale pentru funcţia de preşedinte al României nu va mai fi făcută pe 4-5 august, cum s-a anunţat iniţial, aceasta fiind decalată pentru 8-9 august.
Gorghiu a precizat, pentru Mediafax, că decalarea desemnării este motivată de faptul că rezultatele sondajului de opinie comandat de PDL au întârziat, întrucât acesta a fost demarat mai târziu.
„Nu s-a terminat sondajul de opinie. Va fi undeva pe 8-9 august. PDL întârzie cu sondajul, a început mai târziu", a menţionat Gorghiu.
Ea a adăugat că decizia desemnării candidatului comun al celor două formaţiuni va fi luată într-o şedinţă a conducerilor reunite, în baza rezultatelor sondajelor de opinie.
„Va fi o şedinţă a conducerilor reunite în care să se ia decizia pe baza sondajelor. Se va formaliza printr-o hotărâre", a spus Gorghiu.
Surse din PDL susţin că cercetările sociologice vor fi finalizate în câteva zile. "Aceste studii sunt complexe, trebuie bine interpretate şi nu vrem să-i presăm pe sociologi", au menţionat sursele citate.
Termenul indicat iniţial de liderii PNL şi PDL pentru încheierea sondajelor şi desemnarea candidatului era 4-5 august.
Candidatul Alianţei Creştin Liberale urmează să fie desemnat dintre Klaus Iohannis şi Cătălin Predoiu, pe baza cercetărilor sociologice.

 




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii