Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Descinderi la clanul Corbu, din cartier Lacu Dulce

ieri dimineaţă, un brăilean a sunat la redacţie pentru a anunţa că mai multe dube de Poliţie se aflau în cartier Lacu Dulce, chiar la domiciliul interlopului Corbu • reclamantul a spus concret că mascaţii erau chiar pe strada unde îşi locuinţa cel cunoscut ca lider al grupării interlope din Lacu Dulce • într-adevăr, ieri dimineaţă, poliţiştii şi procurorii DIICOT au efectuat 38 de percheziţii în Brăila, Galaţi şi Bucureşti pentru destructurarea unei grupări infracţionale care se ocupa cu traficul de droguri periculoase • la Brăila, percheziţiile au fost în cartier Lacu Dulce, însă nu ni s-a confirmat oficial că cel vizat era şi Stănel Corbu

 

«Mascaţii» şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au descins în forţă în cartier Lacu Dulce din Brăila. Se acţiona în scopul destructurării unui grup infracţional specializat în traficul cu droguri de mare risc. Gruparea era formată din mai multe persoane, iar drogurile erau aduse din ţară şi străinătate, acestea fiind depozitate în anumite imobile din cartierul brăilean.

Ieri dimineaţă, mai multe dube de poliţişti, veniţi de la Bucureşti special pentru această acţiune de amploare, s-au oprit în cartier Lacu Dulce. Un brăilean, martor la evenimente, a sunat la redacţie pentru a anunţa că mascaţii au fost în cartier şi s-au oprit chiar la domiciliul interlopului Stănel Corbu. Întrebat unde sunt maşinile de poliţie, reclamantul a spus concret că mascaţii erau chiar pe strada unde îşi are locuinţa cel cunoscut ca lider al grupării interlope din Lacu Dulce. Într-adevăr, ieri dimineaţă, poliţiştii şi procurorii DIICOT au efectuat zeci de percheziţii în Brăila, Galaţi şi Bucureşti. Potrivit anchetatorilor, a fost vorba chiar de cartierul Lacu Dulce din Brăila, însă nimeni nu ne-a confirmat oficial că cel vizat ar fi fost char interlopul Stănel Corbu. În jur de 100 de persoane urmează să ajungă la audieri, astfel că ancheta în acest caz de amploare este în curs. Rămâne de văzut dacă printre acuzaţi este chiar Corbu.

După cum se arată în comunicatul postat pe site-ul DIICOT, la data de 28 noiembrie, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Brăila împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Galaţi - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila au efectuat un număr de 38 de percheziţii pe raza municipiilor Brăila, Galaţi şi Bucureşti, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 10 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc. “În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada aprilie 2017 – noiembrie 2019, pe raza municipiului Brăila s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat, având ca scop derularea de activităţi pe linia traficului cu droguri de mare risc. Nucleul acestui grup a fost reprezentat de mai mulţi locuitori ai unui cartier mărginaş al municipiului Brăila, zonă în care erau depozitate şi drogurile, aprovizionarea cu acestea realizându-se atât din ţară, cât şi din străinătate. În urma acţiunii, la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Brăila vor fi aduse, în vederea audierii, peste 100 de persoane”, au transmis procurorii DIICOT. Potrivit reprezentanţilor IPJ Brăila, percheziţiile din municipiul Brăila s-au efectuat în cartierul Lacu Dulce

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi a luptătorilor din cadrul Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
Categorie articol: 

Comentarii