Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Descindere spectaculoasa a "mascatilor" in centrul orasului

Ieri, in jurul orei 13.40, in fata magazinului "Winmarkt", un reporter al cotidianului "Obiectiv" a surprins pe viu cum o echipa a Detasamentului de Politie pentru Interventii Rapide descinde in mijlocul baietilor cu cefe late, pititi in masini de lux. La un semn, "mascatii" au inceput sa "curga" din masini, inconjurindu-i pe suspecti. Comisarul Ionel Stirbu, seful Detasamentului de Politie pentru Interventii Rapide, cel care zilele trecute a fost amenintat de liderul gruparii din Radu Negru, a condus, personal, operatiunea. Ordinul de stringere a baietilor - care aveau in bolizi si arme albe - a fost, insa, dat chiar de catre cms. Catalin Chivu, inspectorul sef al IPJ Braila.

Amenzi intre 1 si 5 milioane de lei

Luptatorii DPIR au inconjurat in doi timpi si trei miscari autoturismele interlopilor. Comisarul Ionel Stirbu si-a ordonat din priviri oamenii inarmati pina-n dinti cu arme Kalasnikov. Interlopii au fost legitimati, "rastigniti" pe masini si perchezitionati sumar, dupa care au fost urcati in duba. Nici unul nu a opus rezistenta. Pareau sa se astepte sa fie invitati la sediu pentru verificari. Fara cagula, Stirbu a trecut si la verificarea masinilor. Trei "Mercedes"-uri ca scoase din cutie. In portbagajul uneia dintre masini, politistii au gasit o ranga din fier, cu o lungime de aproximativ 1,5 metri, plus alte arme albe de mai mici dimensiuni. Dupa ridicarea persoanelor suspecte si a corpurilor delicte, "mascatii" au plecat spre sediu. Toata operatiunea n-a durat mai mult de cinci minute. Un luptator DPIR a filmat toata operatiunea, Politia intentionind, astfel, sa-si probeze interventia. De altfel, puzderia de lume, iesita din magazin, a incercat sa imortalizeze secventa cu telefoanele mobile.
Indivizii, recunoscuti de politisti ca fiind membri ai gruparii "Haret - Buricea", au fost dusi la sediu, unde au fost amprentati, fotografiati si amendati potrivit Legii 61/'91, privind ordinea si linistea publica. Gigi Marius G., Ion B., Sandu G., Ionel S., Relu A. si Virgil B. au fost amendati cu sume intre 1.000.000 lei si 5.000.000 lei, pentru constituire in grup si port ilegal de arme albe. Intrebati ce asteptau in fata magazinului "Winmarkt", cei cinci au sustinut ca erau "la cumparaturi". Posesorul masinii in care s-a gasit ranga metalica nu a oferit explicatii in ceea ce priveste provenienta acesteia. Acesta, Ion B., a primit amenda cea mai mare.
Cel care a ordonat descinderea mascatilor a fost comisarul Catalin Chivu, seful IPJ Braila. Sunat, ulterior, de reporterii nostri, Chivu a recunoscut ca a trimis "mascatii" sa verifice grupurile suspecte si sa ridice eventualele arme albe. "Vor mai fi asemenea actiuni. Ma implic personal in misiunile de acest fel. Am spus, clar, ca am declarat razboi gruparilor din municipiu. Operatiunea de acum a fost una obisnuita, care se va repeta cit se poate de des", a sustinut Catalin Chivu. Altminteri, cu citeva saptamini in urma, tot Chivu a ordonat oamenilor sai sa foloseasca, potrivit legii, armamentul din dotare impotriva interlopilor.
Reamintim ca, in aceasta saptamina, o descindere a luptatorilor DPIR in "cuibul" liderilor gruparii Buricea din Radu Negru s-a soldat cu un dosar penal pentru ultraj la politist impotriva lui Costica Buricea si cu o amenda pentru fratele acestuia, Ghita. Politistul "ultragiat, amenintat si injurat", dupa cum declara oficial Politia, a fost chiar seful luptatorilor DPIR, cms. Ionel Stirbu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii