Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Deschidem şantierul, dar mai spre iarnă"

Acesta ne-a informat că, în prezent, firmele care au câştigat licitaţia de implementare a acestei investiţii încă se mai află în faza de finalizare a proiectării şi de obţinere a avizelor necesare. Iniţial, se anunţase că şantierul va fi deschis în luna septembrie, însă acest lucru nu s-a întâmplat.
Reamintim că municipiul Brăila, alături de mai multe comune din judeţ, va intra într-un program cu cofinanţare europeană, de extindere a reţelelor de apă-canal şi de asfaltare a străzilor aferente. Pe tot judeţul, investiţia se va ridica la circa 100 milioane de euro. Graţie acestui program, în municipiul Brăila vor beneficia de sistem de canalizare toate străzile din cartierele periferice. Astfel, vor fi modernizate sute de străzi din Chercea, Radu Negru, Lacu Dulce, Brăiliţa, Pisc, care în prezent sunt pietruite şi nu beneficiază de utilităţi moderne, locatarii fiind nevoiţi să se folosească de haznale sau să care apă de la sute de metri distanţă. În municipiu, lucrările vor fi executate de consorţiul format din firmele "Tancrad" SRL şi "ERG Termrom Trading" SRL, ambele din Galaţi. Acestea au la dispoziţie doi ani, începând cu data de 8 august 2011, pentru implementarea proiectului.
Întrebat de reporterul nostru de ce au trecut două luni fără ca firmele în cauză să se apuce de treabă, primarul Simionescu ne-a explicat că în perioada de doi ani prevăzută de contract este inclusă şi faza de proiectare şi avizare. "Şantierul se va deschide efectiv peste câteva săptămâni. Primele vor intra în execuţie străzile care se intersectează cu străzi unde există deja canalizare, pentru ca racordarea să poată fi făcută mai uşor", ne-a informat Simionescu. Acesta a precizat că, în această primă etapă, lucrările se vor putea desfăşura chiar dacă se strică vremea. "Faza de săpături şi de montare a conductelor se poate derula şi în condiţii de temperaturi mai scăzute", ne-a spus primarul.
Categorie articol: 

Comentarii