Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deschideţi patinoarul!

Iubitorii patinajului din Brăila au considerat drept o veşnicie perioada scursă din martie, când s-a sistat accesul pe patinoar şi până la finalul lunii octombrie, când se zvonise că acesta va fi din nou redat celor care vor să-şi petreacă timpul liber pe gheaţă.

Conform unor zvonuri, patinoarul artificial din Brăila trebuia deschis publicului brăilean sâmbătă, 31 octombrie, însă minunea nu s-a produs. Asta nu din cauza faptului că gheaţa nu ar avea stratul corespunzător pentru a primi sutele de patinatori, ci din cauza unui ordin al preşedintelui CJ, Gheorghe Bunea Stancu. Cel puţin aşa susţine Florin Parlapan, hocheist amator, cel care, ieri, a venit în mod special la redacţia cotidianului "Obiectiv - Vocea Brăilei" pentru a reclama această stare de fapt. El se plânge că alături de alţi şapte brăileni a investit o mulţime de bani în echipamente de hochei, dar că, acum, le ţine de pomană în şifonier.

03patine2
Porţile de hochei au ajuns pe terenul de fotbal din Lacu Sărat

"Din câte ştiu eu patinoarul trebuia deschis sâmbătă, 31 octombrie, dar curios lucru, sâmbătă, nimeni nu ştia nimic în acest sens, însă unii au lăsat să se înţeleagă că nu au primit undă verde de la preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu. Am informaţii că de sâmbătă şi până astăzi (nr - luni, 2 noiembrie), sute de oameni au trecut pe la patinoar, dar cei de acolo ridică din umeri neputincioşi, probabil că le este frică să vorbească din cauza repercusiunilor care ar putea urma. De exemplu, la Buzău şi la Galaţi s-a dat drumul la patinoar de cel puţin o săptămână, la noi motoarele merg în plin, lumea vine la muncă în fiecare zi, însă noi suntem trataţi mai rău decât înainte de 1989. Anul trecut, pentru că erau în campanie electorală s-a dat drumul la patinoar cu mare tam-tam. Acum trebuie să aşteptăm, suntem la cheremul lui Bunea Stancu", ne-a declarat dezamăgit Florin Parlapan.

După ce şi-a spus năduful legat de faptul că deschiderea noului sezon de patinaj se lasă aşteptată, sursa citată a spus că anul trecut, pe data de 14 decembrie, când s-a făcut inaugurarea patinoarului de la Brăila, acesta era dotat şi cu două porţi noi de hochei. Cele două porţi au stat la patinoar mai puţin de o lună. În ianuarie, o maşină le-a luat şi le-a transferat în curtea stadionului Chimia din Lacu Sărat. Şi, lucru curios, se pare că tot din ordinul preşedintelui CJ.
"Vă spun din surse sigure că patinoarul a primit gratis în folosinţă aceste porţi, însă în urma unui telefon ele au ajuns în Lacu Sărat. Prin ianuarie, domnul Stancu a decis, în mod abuziv în opinia mea, ca aceste porţi să ajungă la stadionul Chimia. Şi acolo sunt şi acum! Îmi place hocheiul în mod deosebit, ne-am făcut o mică echipă, dar de jucat nu am jucat pentru că nu am avut porţi, însă am plătit şi ne-am antrenat zi de zi la patinoar, avem şi toată dotarea necesară pentru a practica acest sport. Noi suntem clienţi fideli acestui sport şi abia aşteptăm să revenim din nou pe luciul gheţii", a mai adăugat Florin Parlapan.

Primarul nu ştie când se va deschide patinoarul

Contactat telefonic, primarul municipiului, Aurel Simionescu, ne-a declarat ieri că nu s-a stabilit încă data de la care se va da drumul la patinoar, fiind o decizie ce trebuie luată şi în funcţie de temperatura exterioară. "Deocamdată, nu putem spune când vom da drumul. Am dat dispoziţie să se facă toate probele, să fie oamenii pregătiţi, dar, din câte am înţeles, prognoza meteo pentru finalul acestei săptămâni este că va fi o vreme caldă, cu temperaturi de circa 20 de grade, deci nu se poate pune problema să funcţioneze patinoarul". Legat de presupusele porţi care ar fi dispărut, edilul-şef ne-a declarat că nu are cunoştinţă de vreo poartă donată de patinoarul din oraşul vecin: "Ştiu că la inaugurare, când a venit o echipă de copii de la Galaţi, pentru demonstraţii pe gheaţă, au fost nişte porţi, dar probabil le-au adus cu ei şi le-au luat înapoi. Nu a luat nimeni vreo poartă care ar aparţine patinoarului nostru, ca să o mute şi să o folosească în altă parte".
Cu toate acestea, redactorii cotidianului "Obiectiv" au verificat existenţa porţilor cu bucluc şi, surpriză mare, declaraţiile hocheistului amator s-au confirmat. Cele două porţi se află, lăsate de izbelişte, pe suprafaţa terenului de fotbal "Chimia" din staţiunea Lacu Sărat. Reamintim faptul că amenajarea patinoarului a costat aproximativ 52 de miliarde lei vechi din bugetele judeţului şi al municipiului Brăila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii